Mučko muško-ženska prijateljstva

Muč(š)ko-ženska prijateljstva su poput nosoroga


Objavljeno: 16.09.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 5932 puta

Mučko ili muško-ženska prijateljstva su poput jednoroga. Postoje, ali su debeli, sivi i zovemo ih nosorozima. Zapravo, muško-ženska prijateljstva jesu nosorozi. Da biste naučili kako se ophoditi s nosorogom, prvo ih trebate upoznati.

Nosorozi su sivi – ništa u životu ne treba gledati crno-bijelo pa tako niti njih. Nisu svi nosorozi jednaki. Razlikuju se veličinom, izgledom, mjestom obitavanja, a neki čak imaju dva roga na koje vas mogu nabosti. Kada ga vidite u nekoj od dokumentarnih emisija na televiziji doima vam se kao simpatična grdosija, ali vas susret s njim uživo zasigurno ne bi ostavio ravnodušnima.

Nosorozi su teški – s masom koja lako pređe tri tone i relativno malim mozgom u odnosu na veličinu tijela, nosoroge je vrlo teško održavati. Iako svojom impozantnom pojavom odaju dojam stabilnosti, zapravo su psihički labilni i pomalo tupavi biljojedi. Izgled vara.

Puno je toga sličnoga između nosoroga i muško-ženskih prijateljstava, a pravo je umijeće održati ih na životu u nemilosrdnoj divljini. Nosorozi imaju loš vid. Ako ste se našli unutar takvog odnosa ili se on tek nazire, treba širom otvoriti oči i vidjeti o čemu se tu zbilja radi.

Bitan preduvjet za uspješno muško-žensko prijateljstvo jest da se ''sukobljene'' strane međusobno fizički ne privlače. U protivnom slučaju, velike su šanse da će se razviti (ne)poželjni osjećaji koji će odnos odvesti u nekom potpuno drugom smjeru.

Drugi preduvjet je iskrenost. U laži su kratke noge, a u slučaju nosoroga i debele. Ako prikrivate svoje namjere i težnje, može doći do svakakvih ishoda, ali dugotrajno prijateljstvo vjerojatno neće biti jedan od njih. Postoji puno razloga zašto vam društvo osobe suprotnog spola može goditi, a ti razlozi variraju ovisno o spolu i namjerama.

Kao i u matematici, ovaj se odnos također komplicira uvođenjem novih nepoznanica. Glavni kamen spoticanja su partneri, čiji će osjećaj nesigurnosti i ljubomore vrlo vjerojatno stati na put takvom prijateljstvu (ili obrnuto). Ako se ženka nosoroga tjera, lako može doći do borbe između mužjaka, koji napadaju kada se osjete ugroženo. Iako ovdje nema simpatičnog udvaranja na način da se urinom i izmetom obilježava teritorij, konačni ishod je vrlo sličan.

Prepušteni na milost i nemilost opasnostima života, najlakše stradavaju mladi nosorozi, koji su meta mnogoborojnih vrebajućih grabežljivaca. No, jednom kad nosorog stasa, kada njegova debela koža (1.5-5 cm) očvrsne, kada njegov život ne ugrožavaju hijene, velike mačke i divlji psi, njegove šanse za život su puno veće. Unatoč tome, da bi zbilja opstao, najbolje bi ga bilo smjestiti u zoološki vrt, daleko od mnogobrojnih nedaća.

Nosorozi su čudne životinje, ali imaju svoje čari i ne bismo smjeli dopustiti da izumru. Ne postoji formula ili recept kako stvoriti i održati idealno muško-žensko prijateljstvo. Moguće je, ali 3500 kg teško.

Jedino što vam možemo preporučiti je da dobro proučite nosoroge ☺

Komentari
madmoseille 26.02.2012
pa upravo fizička privlačnost razlikuje ljubavi od prijateljstva,dakle ako nema kemije nema ni ljubavi,tj veze,ostalo su prijateljstva.:)

Mirela 17.09.2011
Osobno ne vjerujem u iskrena i prava muško-ženska prijateljstva!

Vjerovati sebi ili ...
Samo vjerovanjem u sebe postižemo zacrtane ciljeve i gradimo vlastiti život...
 
Krivo je ovo u
Prije 3432 dana Koliko smo i što zapravo spremni tolerirati...
Ostvarite svoje želje
Prije 3441 dana Otkrivanje snage u sebi za ostvarenje svake želje...
Atina: Mama d.o.o.
Kada na prvu izostane postnatalni entuzijazam...
 
Slušaj me sine
Prije 3777 dana 14 načina kako komunikacijom odgojiti poslušno dijete...
Najveći mitovi o trudnoći
Prije 3840 dana Što zapravo smijete, a što ne tijekom trudnoće...
Komuniciraj humanitarno!
Studentska inicijativa za pomoć onima kojima je pomoć neophodna...
 
Namirnice koje štede novac
Prije 3453 dana Čišćenje kućanstva bez jakih kemikalija...
Zajedničko ljubavno gnijezdo
Prije 3495 dana Savjeti za uređenje vašeg malog raja...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy