Sastojci:
1 kg krumpira
1 patlidžan
1 kg mljevene puretine
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
sol, papar, začini
maslac
Preljev:
2 jaja
5 dkg maslaca
0,5 l mlijeka
2 žlice brašna
Priprema:
Krumpir skuhajte. Nakon kuhanja ga ogulite dok je još topao te narežite na ploške. Potom u vodi operite patlidžan, po želji ga ogulite (koru možete i ostaviti), narežite na ploške koje potom kratko prepržite na maslacu. Mljevenu puretinu pirjajte na luku i čečnjaku, te po želji začinite. Kada ste sve sastojke pripremili, uzmite vatrostalnu posudu te je iznutra premažite maslacem i počnite slagati sastojke ovim redosljedom: krumpir – patlidžan – mljevena puretina – patlidžan – krumpir. Kada ste sve sastojke poslagali u posudu, napravite preljev. Na maslacu popržite dvije žlice brašna, te prelijte s pola litre mlijeka neprekidno mješajući pjenjačom. Kada dobijete jednoličnu smjesu, maknite s vatre i unutra umiješajte dva razmućena jaja. Kada je preljev gotov, odmah ga prelijte po sastojcima koje ste prethodno naslagali u vatrostalnu posudu. Stavite peći na 200 stupnjeva, i pecite dok se površina ne počne rumeniti. Za 30-ak minuta imat ćete finu musaku.