Musaka od krumpira i patlidžana

Idealno za nedjeljni ručak


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Female.hr
Pogledano: 9658 puta

Sastojci:

1 kg krumpira
1 patlidžan
1 kg mljevene puretine
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
sol, papar, začini
maslac

Preljev:

2 jaja
5 dkg maslaca
0,5 l mlijeka
2 žlice brašna

Priprema:

Krumpir skuhajte. Nakon kuhanja ga ogulite dok je još topao te narežite na ploške. Potom u vodi operite patlidžan, po želji ga ogulite (koru možete i ostaviti), narežite na ploške koje potom kratko prepržite na maslacu. Mljevenu puretinu pirjajte na luku i čečnjaku, te po želji začinite. Kada ste sve sastojke pripremili, uzmite vatrostalnu posudu te je iznutra premažite maslacem i počnite slagati sastojke ovim redosljedom: krumpir – patlidžan – mljevena puretina – patlidžan – krumpir. Kada ste sve sastojke poslagali u posudu, napravite preljev. Na maslacu popržite dvije žlice brašna, te prelijte s pola litre mlijeka neprekidno mješajući pjenjačom. Kada dobijete jednoličnu smjesu, maknite s vatre i unutra umiješajte dva razmućena jaja. Kada je preljev gotov, odmah ga prelijte po sastojcima koje ste prethodno naslagali u vatrostalnu posudu. Stavite peći na 200 stupnjeva, i pecite dok se površina ne počne rumeniti. Za 30-ak minuta imat ćete finu musaku.

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy