Nabacite šljoku na šuzu

Izradite sami svoje šljokičaste cipele na visoku petu


Objavljeno: 29.12.2011.

Foto: Pixie in Pumps
Pogledano: 6926 puta

Ako obožavate cipele na visoku petu, a pritom obožavate i šljokice, pomisao na kombinaciju to dvoje mora da vas dovodi do prave ekstaze! Ideja se rodila: "Ja bih šljokičaste štikle!".

Prepuni su ih dućani i internet jer su savršene za ludi novogodišnji provod, ali vjerojatno ste za božićnu kupnju iscijedili i zadnju zalihu novaca. E pa sad, nemojte misliti da je sve propalo. Umjesto da za šljokaste štikle žicate nekoga od bližnjih, trepćući okicama umiljatijim od srnećih, zašto ih ne biste izradili sami od nekih starih cipela na visoku petu koje više baš i ne nosite? Pa šljoke u ruke i krenimo odmah redom.

Potrebno:
sitne šljokice u željenoj boji
Mod Podge ljepilo za decoupage
par starih cipela na visoku petu
fini brusni papir ili turpijica
zdjelica
kist
aluminijska folijaPrvo pobrusite cipele brusnim papirom kako bi se ljepilo i šljokice što bolje primile na njih. Umjesto brusnog papira možete upotrijebiti rašpicu za nokte ili turpijicu.Najbolje kod ovih diy cipela, osim što su ultra jeftine za izraditi, je to što sami možete iskombinirati boje šljokica koje želite na njima. Možete se skroz poigrati i napraviti neku vlastitu ludu kombinaciju boja. Ovdje je upotrebljeno nekoliko zlatnih tonova, srebrne i malo crvenih šljokica pomiješanih zajedno.Obložite zdjelicu aluminijskom folijom te u njoj pomiješajte sve željene boje šljokica (ili ih razdvojite u više zdjelica ako želite šljokice različitih boja na različitim djelovima cipela). Ne postoji neko pravilo u količini šljokica koje ćete nanositi, to ovisi o gustoći koju želite, no najbolje bi bilo da ih prvo pomiješate manje, dodate Mod-Podge ljepilo i probate ih nanositi kistom na mali dio cipele u više slojeva. Ako vidite da je potrebno, u smjesu pomješajte još šljokica.Najbolje rezultate dobiti ćete ako ih nanosite u tankim slojevima. Nanesete prvi, pustite da se osuši i zatim nanosite dalje dok ne dobijete željeni rezultat.I to je to! :) Za kraj, možete ih premazati Mod-Podge ljepilom kako bi ih završno fiksirali.

Dobili ste svoju vlastitu šljokičastu šuzu :-)

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy