Najbolji lijekovi za mamurluk

Mučno mi je i sve me boli


Objavljeno: 28.10.2011.

Foto: tumblr, screenshoot
Pogledano: 4499 puta

Nešto najgore što vam se nakon lude noći može dogoditi svakako je mamurluk. Ta neodoljiva kombinacija glavobolje, mučnine i nedefiniranih bolova u crijevima. Ufff…

Iako ste prije spavanja popili neku šumeću okrijepljujuću tabletu, popili pet litara vode i pojeli četiri hamburgera, nadajući se kako ćete ujutro biti svježi, mamurluk vas je ipak sustigao.

Proklinjete sve živo što ste uopće bili vani, a pogotovo što ste toliko popili: “Ajme ovo mi je zadnji izlazak, nema šanse više, ja sam dno dna, prokleta bila i cuga i brtija i sve…”

Ako želite spriječiti da vam mamurluk upropasti baš cijeli dan, jer budimo iskreni, ni za što ste u tom slučaju, postoji par namirnica koje vam mogu pomoći ili barem olakšati tu muku.

Masnjava jelo

Iako biste nešto ultra masno trebali posjeti u biti prije nego što nakon lude noći legnete u krevet, dobro će doći i ujutro. Kada ste u mamurluk raspoloženju, svakako pokušajte pojesti nešto brutalno masno. Pomfri, hamburger, bilo što slično. Ta će se masnjava zaljepiti za vaš želudac i tako usporiti proces absorpcije alkohola. I dalje ćete se osjećati kao zadnje smeće, ali barem malo bolje.

Jaja

Jaja u sebi imaju cistein. To je čisto ludilo od aminokiseline koja razbija acetaldehid – toksin koji je nusproizvod oksidacije etanola. Kako taj zločesti toksin uzrokuje mamurluk, jaja ga znači ubijaju. Dakle natjerajte se na doručak iako vam je hrana zasigurno zadnja na pameti.

Med

Med je izvrstan antioksidans koji je krcat fruktozom i glukozom. Ako ste malo hrabriji, med možete pomiješati sa sokom od kiselih krastavaca (da, nismo se zabunili, tako to rade u Poljskoj) kako biste dobili pravi tretman za liječenje mamurluka. Ako vam to zvuči preodvratno, uvijek vam ostaje samo čisti med. Izližite nekoliko žličica i trebalo bi vam biti bolje.

Gazirano piće

Primjerice Coca Cola će nakon burne noći učiniti čuda. Neki čak govore kako je Cola prvenstveno u prošlosti bila zamišljena kao “lijek” za mamurluk. No bez obzira na to je li to istina ili ne, jedno je sigurno – S Colom nema mamurluka, pogotovo zbog visoke doze šećera u njoj. Ako u hladnjaku baš nemate Cole, pobrinite se da imate barem gaziranu vodu, i to bi moglo pomoći.

Đumbir

Đumbir je možda naprikladnije odnosno najjednostavnije piti u obliku soka ili čaja, a ta će vam onda tekućina pomoći pri smanjivanju mučnine. Izbalansirat će vase želučane sokove i tako smiriti želudac. Taj će moćan antioksidans učiniti čuda, no pokušajte ga ne konzumirati na prazan želudac, pojedite barem nešto sitno prije.

 

 

***Osim prethodno navedenog, mudri kažu kako kod mamurluka definitivno pomažu banane, sok od rajčice, crna kava s limunom i naravno – domaća juhica ☺U svakom slučaju, sve vrijedi isprobati.
 

Komentari
Vježbanjem do savršene guze
Ljeto samo što nije tu, a vi još niste poduzele ništa po...
 
Uspješna motivacija za trčanje
Prije 2713 dana 7 savjeta kako se motivirati za trčanje i ne odustati...
U čemu je najbolje
Prije 2727 dana Koju odjeću i obuću odabrati za vježabnje, a koju izbjegavati...
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 2702 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 2751 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 2047 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 2223 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy