Najveće pogreške na prvom spoju

Najbitnije: NE PRETJERUJTE ni u čemu


Objavljeno: 09.09.2011.

Foto: wahtsername.xanga.com
Pogledano: 4001 puta

Prvi spoj, date, sudar ili čvenk (kako vam drago) dovoljno je stresan i nervirajuć sam po sebi tako da su šanse da nešto zeznete ili ispadnete idiot pred svojom potencijalnom metom poprilično visoke. Mnoge žene, a danas i mnogi muškarci planiraju dan samo oko toga događaja, ulaze u koštac s vremenom i očajnički prebiru po ormaru kako bi našli nešto čega tamo baš nema. Nervoza iz sata u sat raste, želudac vam se grči i ako ste osjetljiviji na živce ne gine jedno kratko druženje s wc školjkom. Konačno, spremni ste i krećete u igru osvajanja, on ili ona vas čekaju....

Igra počinje, a evo nekih pravila kojih bi se valjalo držati.

Prvi dojam

Kažu kako je prvi dojam sve, stoga nemojte kasniti i ući u prostoriju zadihani s mrljama pod pazusima veličine većeg gradskog jezera. Krenite ranije i prije samoga susreta malo se "popravite" u wc-u ili pričekajte par sekundi da vam boja lica pređe iz paklene naranče u normalnu nijansu. Stisak ruke govori drugoj osobi nešto o vama tako da nemojte dati ruku kao da primate posljednju pomast već se rukujte nekakvim srednjim intenzitetom. To se posebno odnosi na mušku populaciju koja u nadi da pokažu svoju dominantnost sprešaju ruku mlade dame.  "Mlohava ruka" svakako nije nešto čime ćete impresionirati osobu na suprotonoj strani stola.

Nit smrdi nit miriši

Osobna higijena trebala bi biti nešto što se samo po sebi podrazumijeva, no svi smo se ipak tu i tamo u životu susreli s nečijom ne tako divnom aromom. Nitko ne želi znati da ste danas trčali dva kruga po zelenom valu ili da vam je mama danas radila sarmu za ručak. Također ako vam je kosa masnija nego pomfri u Mc' Donaldsu, a nokti kao da orete po polju rukama svaki dan, niste na dobrome putu. Bar danas u 21. stoljeću postoji bezbroj proizvoda za žene i muškarce koji nam pomažu da se razlikujemo od primata. Ovaj savjet posebno vrijedi za one frajere koji smatraju da im malo dezodorana i kreme za lice umanjuje muškost. Dakle, sapun u ruke i samo hrabro.

Pad pod kombajn look

Naravno da svi znamo da ljepota dolazi iznutra i da vanjština nije zapravo bitna, no hajmo biti realni bar na tren. Kolike su šanse da vas neko zamjeti ako izgledate kao da ste na interpolovoj listi bjegunaca ili kao da za živite u kontenjeru na otpadu? Ako imate pozitivan i potvrdan odgovor na ovo pitanje onda se umjesto čitanja ovoga članka radije zapitajte što nije u redu s vama. Računajući na to da za prvi spoj odabirete neki lokalni kafić gdje je atmosfera ležerna , toplo ću preporučiti da se tako i odjenete. Zlatna sredina bila bi pravilo u ovome slučaju, ne  možete doći u trenirci kao da kupujete burek u svojoj pekari , no nemožete se pojaviti obučeni kao da idete na snimanje za Vogue editorial. Ovo zadnje se posebno odnosi na ženski dio populacije. Cure, dečki vole prirodno, a isto vrijedi i za momke koji čupaju obrve neposredno prije odlaska na spoj.

Killing me softly

Nema ništa zamornije nego prva kava s osobom koja se nezna ugasiti ili uzeti pauzu za kisik. Da se razumijemo, svakako je pozitivna stvar da ste komunikativni i pokušavate navesti sugovornika na razgovor, ali previše je uvijek previše. Zapravo, teško je odlučiti se što je gore, osoba koja mutavo šuti i gleda kroz vas ili osoba koja obara svjetski rekord u brbljanju. U svakom slučaju najbitnije je znati slušati. Potaknite konverzaciju i pratite ritam osobe s kojom jeste. Mnogi ljudi osjećaju se ugroženima ako ih bombardirate s osamsto pitanja tako da dobro pripazite što pitate. Ne trebate baš znati koji oblik kontracepcije koristi ili kakvu frizuru "dolje" ima vaš sugovornik. Slušajte, klimajte glavom čak i ako niste zainteresirani i garantirana vam je kvalitetna komunikacija.

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy