Naučite pravilno njegovati svoju kosu

Njegovana kosa čini vas poželjnima


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Schwarzkopf Professional
Pogledano: 4539 puta

Lijepa i sjajna kosa čini nas prvenstveno poželjnima, a dugotrajna frizura pak zadovoljnima. Kako biste se osjećale i zadovoljno i poželjno potrebno je uložiti dovoljno vremena i truda kako u samo pranje i njegu kose, tako i u pravilan odabir preparata za tu namjenu.

Kako odabrati šampon

Pri odabiru šampona za kosu morate paziti na to da ne kupujete proizvod samo po tipu kose nego i po tipu vlasišta jer u mnogim situacijama moramo riješiti same probleme na koži glave kao što su npr. prhutanje, masnoća, suho i osjetljivo vlasište. Ako je vlasište masno, a kosa bojana nije dobro kupiti šampon za bojanu kosu nego šampon za skidanje masnoće i posebni tretman njege za obojanu kosu. Deep Cleansing šampon od Schwarzkopf Professionala riješit će problem s prekomjernim lučenjem masnoće i dubinski očistiti kožu glave, a za kosu će najviše pomoći imati tretman za njegu bojane kose Color Save Tretman koji pruža dubinsku njegu, štiti strukturu kose i ima aktivnu zaštitu protiv ispiranja boje. Tretman će dati dovoljnu njegu da bi kosa bila meka, sjajna i podatna, a ako je potrebna dodatna njega u obliku kreme Color Ends za njegu vrhova svojim sastojcima borit će se protiv ispucanih vrhova, ispiranja boje te će omogućiti lakše raščešljavanje.

Kako pravilno oprati kosu

Kada pravilno odaberete preparate za pranje i njegu svoje kose potrebno je brinuti se o PRAVILNOM pranju. Ono se sastoji od tri dijela:

1. prvo pranje

2. drugo pranje

3. njega

Vrlo je bitno da kosu perete dva puta, jer prvim pranjem skidate masnoću i ostatke preparata, a drugim pranjem tek zaista perete kosu i vlasište.

Kružnim pokretima prstiju trebate masirati vlasište i oprati kožu vlasišta, posebno dijelove vlastišta koji se najbrže maste. Samu kosu ćete pak prati nježno prelazeći dlanovima po njoj – samim vlasima nije potrebno jako pranje i trljanje jer će se same oprati čim šampon prijeđe preko njih. Isto tako, vrlo je bitno dobro ispiranje pjene nakon drugog šamponiranja.

Kako pravilno nanjeti njegu

Prije nego na kosu stavite njegu ona mora biti osušena ručnikom kako biste se riješili suvišne vode, jer ako ručnikom ne posušite kosu, maske, pakunzi i tretmani, samo će skliznuti s vlasi te im tretman neće dubinski ući u strukturu već samo omogućiti lakše raščešljavanje bez one prave njege. Tretman ne valja stavljati na korijen već samo po dužini kose. Treba napomenuti kako je bitno da svaki tretman ostavite da djeluje 10-15 minuta jer kraćim postupcima nećete napravili dubinsku njegu već samo površinsku.

Čista i njegovana kosa omogućava nam lakše oblikovanje frizure koja će svakako biti dugotrajnija. Samo malo pažljivijim pranjem kose možete sebi i svojoj kosi pružiti ono najbolje.

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy