Ne srljajte pred oltar

Nekoliko stvari koje morate razmotriti prije ulaska u brak


Objavljeno: 24.09.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 2489 puta

Malotko danas zaista ulazi u brak, a da prije nije dobro razmislio. Kada ste zaljubljeni naravno da svuda cvate cvijeće, život je lijep, tako bajkovit – no barem na tren vratite se u realnost.

Prije nego što zaplovite u bračnu luku, i vi i vaš partner morate se zapitati par stvari. Morate znati s kim ulazite u brak (pogotovo ako ste kratko u vezi) i što možete očekivati – ne želite valjda ostati neugodno iznenađeni?

Ako se već spremate ući u brak, onda to napravite kako spada.

Kompromis

On želi na utakmicu, vi ne. Vi želite u shopping, on ne. Vi želite bijelo, on želi crno. E pa morate pronaći zajedničko rješenje. Čak i prije braka, morate biti spremni na kompromis. To je temelj svakog dobrog i kvalitetnog odnosa. Oboje ćete možda morati promijeniti neke svoje navike za dobrobit drugoga, a na kraju krajeva – za obostranu dobrobit. U braku je kompromis itekako važan, stoga prije tog velikog koraka u vašem životu, svakako se zapitajte, jeste li spremni – na kompromis.

Novac

Vi trošite novac na šminku, a on na igrice i na kraju ne možete platiti račune. Novac je uvijek osjetljiva tema i oko novca većinom nastaju svađe. Stoga je vrlo važno s partnerom otvoreno o tome razgovarati. Budite spremni imati zajednički budžet i zajedno donositi odluke o tome na što ćete i koliko ćete novca potrošiti. Naravno, budite spremni i držati se tog dogovora.

Čišćenje

Koliko god vi čistili on i dalje ne posprema za sobom. Njegove čarape su posvuda i to vas dovodi do ludila. Održavanje urednosti vašeg doma zapravo može biti izvor žestokih svađa. To što ste vi žensko ne znači da ste zaduženi za kućanstvo. Kako će on vama pomoći oprati suđe ili wc školjku, tako ćete i vi njemu pomoći okrečiti zidove ili popraviti kotlić.

Praznici

Malo popričajte o tome gdje ćete slavili praznike i blagdane. To često zna biti osjetljiva tema, posebno ako se vi ne slažete s njegovim roditeljima i obrnuto.

Djeca

Izvidite malo kako ćete se ponašati kada dobijete dijete. Tko će biti zločesti roditelj, a tko dobar. Tko će ih voditi u vrtić i koja će se baka o njima brinuti dok ste vi na poslu. Možda mislite da će se to sve dogoditi i izorganizirati spontano, ali – neće.

Vjera

Ramotrite koliko vam je važna vjera. U kojoj ćete vjeri vi živjeti i u kojoj ćete odgajati svoju djecu. Ovo posebno ramotrite ako ste različitih vjeroispovjesti. Znate i sami kako je vjera osjetljivo područje.

Komunikacija

Ako između vas ne postoji dobra komunikacija, prvenstveno nećete moći riješiti ni prethodno navedene stvari, a kamoli druge stvari koje vam se kasnije dogode u samom braku. Uvijek morate moći reći svojemu partneru, i obrnuto, ono što vas muči, o čemu razmišljate i slično. Ako ne budete razgovarali, posebno o problemima, oni će se samo nagomilavati, a na kraju će i vaš brak postati jedan veliki problem.

Komentari
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2956 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 3042 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3139 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3150 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2922 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 3065 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy