Nesvjesni pogrešaka na spoju

Pogreške zbog kojih većina spojeva ispadne katastrofa


Objavljeno: 13.04.2012.

Foto: Sara Čordaš
Pogledano: 3588 puta

Izlasci na spojeve mogu biti užasno teško iskustvo, naporno, može biti gubitak vremena, par neuspjelih spojeva može vam skršiti ili barem poljuljati samopouzdanje, ali isto tako može vam i vinuti samopouzdanje u nebesa i biti vrlo zabavno.

Pa zašto onda nije uvijek zabavno? Kada nastaje problem?

Kada nakon prekida, pogotovo nakon prekida duge veze, ponovno počnete izlaziti s frajerima, vrlo je vjerojatno da ćete, vjerojatno nesvjesno, poljuljani negativnim iskustvom, mišljenjem kako su svi muškarci isti i sl., ugasiti i najmanju iskricu koja se pokuša zapaliti na spoju.

I tako iz spoja u spoj…Misleći da nije problem u vama…ali jest…

Problemi mogu nastati i kada neprestano i nesvjesno ponavljate, jednu, nekoliko ili sve pogreške koje su dolje navedene, a zbog kojih gotovo svaki spoj ispadne katastrofa.

Pročitajte stoga koje pogreške najčešće radite na spoju, a da ih u većini slučajeva niste ni svjesni. I osvjestite se!

Ograničeni ste u svakom pogledu

Dakle uvedite otvorene granice u svoje spojeve. Nemojte se ograničavati na ono što vi mislite da će upaliti i na osobe za koje mislite da će vam s njima biti ugodno. Ne sudite prema nekim stereotipovima. Izađite iz svojih granica,. Dajte šansu nekom frajeru za kojeg nikada ne biste pomislili da bi vam se svidio (po godinama, izgledu, profesiji, mjestu stanovanja…). Mogli biste se iznenaditi koga ćete sve upoznati, a i na koga biste mogli “pasti”.

Podcjenjujete ono što imate za “ponuditi”

Budite prvenstveno ono što jeste, a ne ono što drugi (obitelj, prijatelji, okolina…) očekuju da budete. Autentičnost je vrlo seksi, vjerujte, a svako pretvaranje, prenemaganje i izmišljanje, da ne kažemo laganje, vrlo brzo izađe na vidjelo, čak i ako vam se čini da je kao “uspjelo”. Cilj je da budete ono što jeste, jel ako u tim, pravim, okolnostima kliknete s nekim, onda znate da ste počeli graditi nešto na dobrim temeljima. Uostalom, ako se nekome ne svidite onakvi kakvi jeste, šta će vam to uopće?! (Pa i ako se nekome svidite onakvi kakvi niste, gdje ste onda?!)

Očekujete previše na prvom spoju

Da, ponekad je moguće da osjetite taj “klik” na prvom spoju, ali je rijetkost. Velika očekivanja gotovo uvijek vode do velikog razočaranja u realnosti, posebno ako je to prvi spoj nakon veze kada vam je “strah” od nepoznatog još uvijek na visokoj razini. Umjesto da očekujete spektakl, opustite se. Uživajte u trenutku kakav god da on bio. Ako spoj ispadne super – odlično, izađite opet s tom osobom, a ako ispadne katastrofa – a šta sad, okrenite to na zezanciju, imat ćete super priču za ispričati prijateljicama. I loše iskustvo je iskustvo.

Imate sindrom slomljenog srca

Kada ste u periodu nakon prekida, pogotovo ako ste vi pri prekidu ostali povrijeđeni, normalno je i sasvim prirodno da mislite sve najgore o svim muškarcima, a ne samo o onome koji vas je povrijedio. ALI, koliko god se teško činilo, dajte sve od sebe da izbjegnete takvo razmišljanje i vrlo vjerojatno ćete se ugodno iznenaditi kada shvatite da nisu svi zlikovci kao vaš bivši.

*****

Dakle, ako ste već u fazi pronalaska frajera, pa svako malo s nekim odete na spoj, pokušajte se prije spoja koncentrirati da izbjegnete navedene pogreške kako ne biste spriječili mogući razvitak nove, sretnije veze.

Budite svjesni sebe, svojih razmišljanja, i načina na koji se predstavljate okolini.

I zapamtite - spojevi ponekad ne služe samo za pronalazak partnera, nasuprot, to je super način da upoznajete nove ljude, razvijate svoju društvenu interakciju i svoje komunikacijske vještine, a na kraju krajeva, i steknete pokoje novo iskustvo te naučite nešto novo.  

Komentari
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 3662 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 3748 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 3628 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 3771 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 3478 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 3601 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy