Noć vještica - burned face

Make Me Up tutorial br. 3: Halloween tutorial


Objavljeno: 27.10.2011.

Foto: Blaženka Binički
Pogledano: 13674 puta

Par dana do Halloweena, a vi nemate kostim ili ideju?

Evo jednostavnog , a originalnog rješenja. Burned face, odnosno lice s opeklinom kakvu nose svi zlikovci u horor filmovima. ☺

Za početak, kao i obično, nanesite puder i korektor kako bi sakrili eventualne nedostatke, našminkajte se po želji ili to možete učiniti i naknadno.

1. Na lice nanesite ljepilo u sticku koje nije agresivno za kožu i ne sadrži sastojke koji su štetni za kožu (Ako imate, možete upotrijebiti i tekući lateks). Nanesite ga u tankom sloju na dio na kojem želite napraviti ''opeklinu''.

2. Na premazani dio zalijepite maramicu te višak otkinite kako ništa nebi visilo. Postupak ponovite još jednom tako da na maramicu nanestete sloj ljepila i zatim još jedan sloj maramice.

3. Kada se posuši, pincetom po želji napravite rupe, s ciljem da komadi maramice strše s lica. Oni će kasnije predstavljati opečenu kožu.

4. Mekanim kistom za tekući puder nanesite isti ravnomjerno preko maramice kako se nigdje više nebi vidjela bijela boja i kako bi je ujednačili s vašim tenom.

5. Vrijeme je da nanesemo malo krvi! Umjetne naravno, a ako je nemate, možete se poslužiti žarkim ružem za usne ili sjajilom nanoseći ga na spužvicu i lagano tapkajući preko cijele površine.

6. Na istu spužvicu dodajte crnog sjenila i na nekoliko mjesta preslikajte. Kako bi preciznije napravili sjene, tankim kistom iscrtajte željena mjesta.

7. Za kraj, na spužvicu dodajte još malo umjetne krvi/crvenog ruža/sjajila i u nešto debljem sloju istaknite željena mjesta.

Mašti na volju! ☺
 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy