Održite preplanulu put

Malo kremice i spremni ste


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 2686 puta

Ljeto je pri kraju, a vaša prekrasna osunčana put, ništa drugo nego – blijedi (bezveze ste se pržili i mučili na suncu – da, znamo da vas ima još upornih). No, još je uvijek koliko-toliko toplo, i želite iznositi baš sve kratko šta imate u ormaru. A ta tamna boja koju ste nabacili na tijelo, svakim danom odlazi sve više, još se malo i gulite tu i tamo, a vi je baš žarko želite zadržati.

Odlazak u solarij mnogima se čini najjednostavnijim izborom, no osim što solarij loše utječe na vašu kožu, na njoj ostavlja i dugoročne negativne posljedice kao što su bore, a to vam zaista nije potrebno.

Ako nemate neko mjesto gdje se možete sunčati na prirodnom suncu, a kako biste izbjegle solarij, tada je možda najsretnije rješenje krema za samotamnjenje. Iako mnogi ne vole te kreme zbog straha od neprivlačnih mrlja na tijelu, one su ipak korisne. Ako ih ispravno upotrebljavate, osim što su mnoge korisne za vašu kožu, one ju zaista mogu učiniti ljepšom i tamnijom, a što je najvažnije, bez mrlja.

Prije nanošenja kreme za samotamnjenje potrebno je napraviti dobar peeling. Dovoljno će biti ako kožu prilikom tuširanja samo dobro izribate mrežicom, posebice na području koljena i laktova. Ako se bojite da će tim “ribanjem” otići i vaša dotada postignuta boja, možda je za vas sretnije rješenje losion poslije sunčanja koji sadrži malo svojstava za samotamnjenje.

Kod odabira kreme za samotanjenje, obratite pozornost da postoje i kreme u spreju. Sprej će vjerojatno biti sretnije rješenje za ujednačenu preplanulost. Obratite pozornost na to da ga nanosite u stojećem položaju te ravnomjerno na sve dijelove tijela. Ista pravila vrijede i za klasične kreme.

Kod nanošenja krema za samotamnjenje, posebnu pozornost obratite na dijelove oko zglobova, pristiju te dlanova. Nakon svakog nanošenja potrebno je dobro oprati ruke kako se ne bi stvorile mrlje od kreme između prstiju. Kod pranja ruku potrebno je pripaziti na zglob šake, kako bi se izbjegao prevelik prijelaz u tonu namazane kože, i opranog dijela. Kako bi se izbjegli prijelazi u tonu kože općenito, dobro je gornji dio dlana namazati ili posprejati u tanjem sloju, isto kao i gornji dio stopala jer ti dijelovi tijela mogu izgledati prljavo ako se na njih nanese previše kreme.

Za lice i vrat upotrebljavajte posebnu kremu za samotamnjenje, namjenjenu tom području.

Nakon što ste ravnomjerno nanjeli kremu, pripazili na prijelaze na zglobovima, pažljivo oprali ruke – pričekajte da se krema u potpunosti upije, odijenite se, izađite i pokažite svima svoj preplanuli ten.

Korisni savjeti:

• Ne odjevajte se prije nego se krema u potpunosti upila.

• Nakon što se krema upila, ne tretirajte kožu drugim preparatima za njegu tijela.

• Nikada u razmaku manjem od 24 sata ne stavljajte drugi sloj kreme. Neke kreme imat će dulji period djelovanja pa se rezultati mogu vidjeti tek idući dan – obatite pozornost pri kupovini.

• Kreme za samotamnjenje često se upotrebljavaju u razdoblju od nekoliko dana kako bi se postigao konačan efekt. Sami na temelju rezultata procijenite koliko vam je dana potrebno. Ako se predugo mažete, vaša koža može poprimiti žućkasti ili narančasti ton. NE PRETJERUJTE!!!

• Ako ste ipak pretjerali, ili vam se “zalomila” koja tamna mrlja na tijelu, lako ju možete ukloniti trljajući područje polovicom limuna dok mrlja ne nestane. Ovisno o tome koliko je mrlja tamna, ovisi i vrijeme tretiranja limunom. U većini slučajeva neće trajati više od tri minute.

• Prije korištenja uvijek pročitajte upute za upotrebu.

* I jedna jako jako važna napomena: Preplanulost održavajte samo još kratko vrijeme nakon ljeta, dokle god to izgleda prirodno, ni slučajno do zime, izgledat ćete u najmanju ruku - smiješno.

Komentari
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2320 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2334 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 2677 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 3017 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2431 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2603 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy