Oduševite savršenim spojem hrane i vina

Saznajte koja hrana ide uz koje vino i oduševite kombinacijom


Objavljeno: 03.05.2013.

Foto: Female.hr
Pogledano: 1771 puta

Kada nekome želite spremiti poseban, baš poseban obrok, a osim hranom oduševiti i svojim poznavanjem vina te poslužiti savršenu kombinaciju vina i hrane, onda se slobdono oslonite na ovaj članak.

Donosimo vam popis najpoznatijih vina u skladu s hranom uz koju najbolje odgovaraju.

Iskombinirajte, uživajte i oduševite ☺

Bijela vina

Chardonnay

Meso – piletina, puretina, svinjetina, teletina

Morska hrana – rak, jastog, škampi i bilo koja bijela riba

Sir – mozzarella, Muenster, Provolone

Umaci – kremasti, lagani umaci te pesto

Bilje i začini – šafran, sezam, luk,

Rizling

Meso – svinjetina, pršut te pirjana piletina

Morska hrana – jastog, pirjana riba poput pastrve i grgeča

Sir – Cheshire, Colby, Edam, Gouda

Umaci – lagani, kremasti umaci ili pak umaci na bazi indijske kuhinje

Bilje i začini – đumbir, limun, naranča

Sauvignon Blanc

Meso – piletina, puretina, divljač peradi i teletina

Morska hrana – lignje, školjke poput dagnji i kamenica

Sir – Feta, kozji sir, Gruyere, Ricotta

Umaci – lagani citrusni umaci

Bilje i začini – vlasac, kopar

*****

Crna vina

Cabernet Sauvignon

Meso – govedina, meso janjetine uz kost te bilo koja vrsta divljači poput preadi, a posebno meso jelena

Morska hrana – tuna na naglo i riblji gulaš

Sir – najbolje ide uz sireve intenzivnog okusa poput Gorgonzole, Camemberta ili Cheddara

Umaci – tamni umaci poput umaka od crvenog vina ili rajčice

Bilje i začini – lovorov list, kadulja, ružmarin,

Merlot

Meso – govedina te posebno hamburgeri te odresci s roštilja

Morska hrana – ribe sabljarke s roštilja, losos i tuna

Sir – Cheddar, Gouda i Parmezan

Umaci – aceto balsamico, crveni umaci i umaci od mesa poput bolognesea

Bilje i začini – menta, bosiljak i timijan

Pinot Noir

Meso – patka, fazan, janjetina, svinjetina

Morska hrana – ribe sabljarke, tuna na žaru, suhsi posebno od lososa,

Sir – Asiago, Cambozola, Fontina, Parmeson

Umaci – crveni umaci, primjerice od rajčice te umaci od gljiva

Bilje i začini – bosiljak, češnjak, origano, komorač 

Komentari
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 2235 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 2284 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Vježbanjem do savršene guze
Ljeto samo što nije tu, a vi još niste poduzele ništa po...
 
Uspješna motivacija za trčanje
Prije 2246 dana 7 savjeta kako se motivirati za trčanje i ne odustati...
U čemu je najbolje
Prije 2260 dana Koju odjeću i obuću odabrati za vježabnje, a koju izbjegavati...
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 1580 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 1756 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy