Okitite se tuđim perjem

Pernate ekstenzije pravo su osvježenje za svaku modnu kombinaciju


Objavljeno: 17.11.2011.

Foto: conditionculture.com
Pogledano: 3369 puta

U ovim zimskim i hladnim danima, često se sve čini sivo, crno i dosadno. Ako ste u financijskoj gabuli kao i većina, pretpostavljam da ste izvukli staru zimsku odjeću i obuću i već sami sebi idete na živce kada vidite svoj odraz u ogledalu, no postoji nešto što vas može barem na trenutak oraspoložiti i osvježiti vašu modnu kombinaciju.

U dalekoj Americi, u ovo depresivno doba, dosjetili su se kako relativno jeftino i brzo možete osvježiti svoj izgled uz vrlo malo truda. Riječ je o ekstenzijama za kosu napravljenim od perja.

No, kititi se tuđim perjem, u ovom je slučaju opravdano. Nije da ćete očerupati kokoš, već je kod većine takvih ekstenzija riječ o sintetičkom materijalu koji samo nalikuje perju, stoga se ne morate bojati kako će vas na ulici zaskočiti P.E.T.A-in aktivist ili Prijatelj životinja. No, da krenemo ispočetka.

Ekstenzije napravljene od perja osmislila je stilistica za kosu Alexandra Liowitz. Njezina ideja svidjela se mnogima, pa se trend perja u kosi proširio diljem Amerike. Iako ona svoje ekstenzije radi isključivo od pravog perja, na tržištu su se našle razne kopije od sintetičkih materijala ili pak pramenova koje samo nalikuju na navedene ukrase.

Ako vam se taj modni dodatak svidio, morat ću vas malo razočarati. U svom malom istraživanju otkrila sam kako u Hrvatskoj, jednostavno nigdje ne možete kupiti takve ekstenzije. No, utješna vijest je što se putem interneta lako mogu naručiti iz inozemstva, a jedno pero, ovisno o dužini, košta 5-15 dolara.

Pernate ekstenzije na kosu se pričvrste lako, baš kao i obične ekstenzije, a dolaze u raznim bojama; od prirodnih nijansi do sasvim kričavih. Najnovija boja je svjetloružičasta koju ljudi na kosu stavljaju u čast onima koji se bore protiv raka dojke.

Perje nimalo ne šteti kosi, može stajati tjednima, a kosu možete prati, ravnati, kovrčati, vezati, šišati i slično, a ono će ostati postojano.

Kako Hrvatska često kasni s trendovima, ovdje ću vas upozoriti da se ne iznenadite kada za koju godinu vidite ne samo perje u kosi, nego i perje na kućnim ljubimcima (a da to pritom nije kokoš). Za subotnji odlazak na špicu, u Americi već sad možete uskladiti boju perja na svojoj glavi s bojom perja na glavi vašeg kućnog ljubimca. Hmmm...

Šareno perje je zgodan modni dodatak koji osvježava sumorni izgled u trenu. Odlučite li se isprobati pero u kosi, s obzirom na raspon boja, dugo vam neće dosaditi, a nama slobodno pošaljite fotografiju! :-)
 

Komentari
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 2678 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 3018 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2410 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2500 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2432 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2604 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy