Veliki sam obožavatelj meksičke kuhinje tako da čim sam ugledala Sanjin recept za ove tortilje, morala sam ga isprobati.
I pridobila me, ovo su od sada moje najdraže tortilje :).
Lagane su za napraviti i ne treba puno vremena, a dragi i ja smo ih smazali u trenu :)
Sanja, test su prošle i zahvaljujemo na receptu!
Sastojci:
malo maslinovog ulja
1 luk
1 crvena paprika
2 žute paprika
1 konzerva kukuruza (250 grama)
400g pilećeg filea
200g sira (edamer )
6 tortilja
1 kiselo vrhnje
2 češnja češnjaka + papar + sol + mrvica vegete!
Priprema:
Narežite meso na male komadiće, uvaljajte u ulje, sol, papar i vegetu te lagano pecite na ulju dok ne dobije zlatkastu boju.
U međuvremenu na malo ulja zapržite glavicu luk koju ste na krupno narezali. Kad luk omekša, dodajte nasjeckanu papriku i pržite dok paprika ne omekša te povremeno miješajte.
Kad je paprika lagano omekšala dodajte konzervu kukuruza koju ste prethodno ocijedili. Grah sam izostavila u ovom prilikom jer ga ne volim baš. Ovo je samo jedan primjer koliko možete biti fleksibilni pri ovom receptu!
Miješajte još nekoliko minuta dok paprike ne omekšaju te dodajte meso. Nakon toga probajte i dodajte soli i papra po želji!
Pri kraju, kad su paprike lijepe meke i povezane s piletinom i ostatkom smjese dodajte 100 g naribanog sira da se sve lijepo poveže. Tu možete ugasiti vatru i samo miješati dok se sir ne otopi.
U međuvemenu pripremite umak. U kiselo vrhnje dodajte usitnjeni češnjak + sol + papar + malo vegete po okusu. Dodajte malo po malo dok vam ne odgovara okus.
U pripremljene tortilje prvo namažite malo umaka pa dodajte smjesu po želji. Od ove količine sastojaka meni je bilo dovoljno za 6 tortilja + malo sam pojačala na mesu :D
Slijedite upute na fotki kako samotati tortilje!
Tortilje smotajte u kockice i poslažite ih u lagano namašćeni protvan. Po njima rasporedite ostatak umaka i sira i zapecite na 180 stupnjeva cca. 5-8 minuta dok se sir ne otopi.
Ovo je posljednja slika prije masakriranja tortilja :D. Toliko su bile fine da nisam ni stigla pofotkati kako su ispale :D
Nadam se da ćete i vi jednako uživati :).