Online s Christelle Nakit

Kada snovi postanu stvarnost


Objavljeno: 21.03.2012.

Foto: Christielle Nakit
Pogledano: 6668 puta

Kako sam vrlo kreativna i volim kreativne ljude, krenula sam u potragu za meni sličnima.

Surfajući internetom naišla sam na vrlo poduzetnu i kreativnu djevojku i odlučila je kontaktirati. Dopisujući se s njome shvatila sam da je vrlo talentirana i da drugi moraju saznati za nju. Bit će mi drago ako se još niste upoznati s njom i njezinim radom, da podijelim s vama njezine radove.

Ona je Christelle Nakit - ona je poduzetna mlada žena. Ona će vas motivirati, da ono što volite pretvorite u posao. Ovo je njezin san, koji je zahvaljujuči njezinom trudu i radu postao stvarnost.

Christelle, zanima me kad si počela i kakvi su bili tvoji počeci? 

Nakit i torbe radimo mama i ja u duetu, počele smo u travnju 2010. godine. Naime, viđala sam sličan nakit po Splitu, a nisam znala gdje ga nabaviti, a i nisam bila pri novcima pa sam odlučila sama sebi napraviti jedan prsten. Mamu sam nagovorila da mi isplete potrebne dijelove i to je bilo to. Slikala sam ga i stavila na jedan forum s ručnim radovima i odmah su me ljudi pitali prodajem li ga. Taj sam vikend napravila još nekoliko modela i imala već desetak naručenih komada. I tako je sve krenulo...  S vremenom smo napravile preko 600 verzija modnih dodataka.

Koji je prvi predmet koji si napravila? 

Prvi prsten koji sam napravila je Ljeto nam se vratilo 

Draga Christelle, mene zanima gdje crpiš toliku inspiraciju? 

Inspiraciju crpimo iz mnoštva materijala koje uvijek imamo u kući (cijeli život mama šiva i bavi se ručnim radom, tako da sam odmalena okružena svim tim šarenim i primamljivim stvarčicama).

Možeš li nam reći još nešto o sebi, čime se još baviš, što voliš? 

Ja se zovem Kristina, a mama Iva (Tešija se prezivamo). Živimo u gradu Solinu pokraj Splita. Ona je kućanica. Ja sam na diplomskom studiju hrvatskog jezika i književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu u Splitu. Osim što izrađujem nakit, bavim se amaterski pisanjem i fotografijom.

Kao što vjerojatno znaš, mnogi danas rade posao koji ne vole. Imaš li kakav savjet za mlade cure koje žele svoj hobi pretvoriti u posao? 

Pa... za početak danas svakodnevno niču Facebook profili s unikatnim ručno rađenim nakitom i torbama, kao gljive poslije kiše. Treba se tome posvetiti, nemojte očekivati nikavu dobit preko noći. Ako ne volite to raditi, nemojte ni pokušavati od toga napraviti ikakav posao jer ćete samo to sve zamrziti i to će se vidjeti na vašim radovima. Nadalje, paziti na omjer kvalitete i cijene. Znam da je danas svima teško financijski, ali nije pošteno da za nešto što je neuredno napravljeno uzmete ljudima novac. Također, ne možete odmah očekivati da će vam se sav uloženi novac vratiti.

Ako želite da vam hobi postane posao (ma koji vam hobi bio) morate tome posvetiti određeno vrijeme svaki dan. Potpuna posvećenost je jedini ključ za napredak. Ja sam uvijek jednim postotkom svojih misli u Christelle nakitu, bilo dok sam na predavanju nakon kojeg se moram naći s nekom curom da joj predam naručene naušnice, bilo dok gledam film kod kuće, a mobitel mi zvoni jer netko želi hitno naručiti torbu, bilo dok ne radim ništa, a u glavi slažem materijale koje imam u radionici u neke nove kombinacije. Tek tada ćete vidjeti kako će neprimjetno doći i nekakva korist od svega toga, ali i kako ćete se zaljubiti u taj svoj hobi/posao do te mjere da će vam biti nezamislivo odreći ga se.

Christelle, hvala ti još jedanput i dobro došla u kuću predivnih lutaka. Vjerujem da će i drugi biti očarani tvojim nakitom i torbama i naravno tvojim vedrim duhom.

Ako želite pogledati što još naša Christelle izrađuje posjetite njezin profil i uživajte u slikama.

*****

A vi, moje drage lutke, budite mi lijepe, pametne i naravno kreativne.

vaša Minela 

Smrtovnice Osmrtnice
Komentari
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 3459 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 3799 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3191 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3281 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3102 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3116 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy