Oprez, vampiri vrebaju

Vampiri koji su opasniji od svih drugih


Objavljeno: 25.01.2012.

Foto: Petra Nenadić
Pogledano: 5018 puta

Vampiri stvarno postoje, a ovakva vrsta opasnija je od svih onih vampira iz Sumraka zajedno.

Sjećate li se osjećaja kad ste prvi put gledali neki vampirski film, zaljubili se u glavnog lika i poželjele da su vampiri stvarni? Vjerovale ili ne, svaku od nas barem je jednom u životu ugrizao vampir. Osim što nije baš doslovno... ugrizao, jel'. I vjerojatno nije bio zgodan kao glavni lik nekog filma. Nije čak ni svjetlucao, a ni gorio po danu. Možda je bio i ženski vampir.

Bilo kako bilo, u jednom periodu svog života svaka od nas naletjela je na osobu koja nas je emocionalno i psihički iscrpljivala do te mjere da smo imale osjećaj da smo nakratko postale anemične. I iako smo podsvjesno osjećale da ta osoba ne utječe baš najbolje na nas, svejedno smo joj, barem neko kratko vrijeme, dopustile da bude dio našeg života.

E drage moje, to znači da ste imale vlastitog emocionalnog vampira. Čestitam!

Kako prepoznati emocionalnog vampira?

Primjer 1.

To je ona neka frendica s kojom se ne družite od vrtića, ali ste je nekako pokupile putem, više se ni ne sjećate kako. U jednom životnom periodu vam je odgovarala, ali nekako vas u zadnje vrijeme ne vesele njezine poruke, a ne možete shvatiti zašto. Ok, možda je to zato što svaka 3 dana šalje poruke u vezi bivšeg u kojeg je još zaljubljena, a tretira je kao gov*o. Ona ga voli. Pa je smeće. Pa danas baš prekida s njim. Pa se sljedeći dan ponašao prema njoj kao prema ljudskom biću pa je opet mister Savršeni. Ma ne, sigurno nije to. Ma jok, to je posve normalno ponašanje. Sigurno nije ni situacija kad joj kažete da je stoput bolja i zgodnija od te svoje budale, a ona se nakraju naduri jer, halo, tko ste vi da pljujete po njezinoj bivšoj ljubavi? Osim što ste bezobrazni i bezosjećajni, još ste i plitki.

Primjer 2.

Onaj lik koji nikad nije znao bi li s vama htio nešto ozbiljno ili ne bi. Mucica, ima puno obaveza na fakultetu, pa nije lako studirati s 35, sigurno vas ne iskorištava, bude on donio odluku u sljedećih tjedan, mjesec, godinu dana. Od silnih fakultetskih obaveza, poput ispijanja kava sa zgodnim mlađim kolegicama, jadničak ništa ne stigne pa ćete vi, princeza na bijelom magarcu, umjesto njega čekati u redu 3 sata za pokaz jer bi to napravili za bilo kojeg prijatelja. Bez obzira na to što ste mjesec dana išli s njim doktoru jer je imao neki osip na prstu za koji je vjerovao da je rak kože i da će mu amputirati cijelu ruku, definitivno je postojao dobar razlog zašto je on vama, nakon što ste imali temperaturu 40 i povraćali cijelu noć, rekao da dramite i da će vam se javiti kad završi s kavom. Ima pravo, znate ponekad biti naporni.

Primjer 3.

Prvo vas je, nakon ogromne svađe, uspio nekako uvjeriti da mu skinete igricu. Nakon tog ste još umjesto njega prošetali psa. Riječ je, naravno, o vašem malom bratu. Tjoj, sad je baš ušao u pubertet, nije njemu lako. Što sad ako ste mu po deseti put napisali zadaću, pa ni vama baš nije sjedala kemija. Da, razmažen je, definitivno je miljenik obitelji i mlati vas svaki 4. dan, ali nacrtao vam je onu jednu lijepu sliku kad je imao 4 godine, to mora nešto značiti, zar ne? To što je jedan jedini put kad ste ga zamolili odbio obrisati suđe umjesto vas nije neka velika stvar, pa za to vam ionako treba 5 minuta, a on sa svojih 13 godina sigurno ima pametnijeg posla od vas.

*****

Emocionalni vampiri nemaju zapravo nikakav poseban izgled po kojem ih možete prepoznati. Neki su nešto zgodniji, što im definitivno olakšava da padnete pod njihov utjecaj i postanete njihova ljudska vrećica krvi, ali i oni manje zgodni imaju neki svoj način da vas privuku, to im je u prirodi. Spol također nije uvjetovan. Nemaju sposobnost čitanja misli, ali imaju sposobnost čitanja vaših mana i nesigurnosti. Čim im uputite neku dobronamjernu kritiku, ničim izazvani će početi pričati o vašem velikom nosu, malim cicama, neodlučnosti, tvrdoglavosti i slično. Nakon prilično dobrovoljnog davanja krvi osjećat ćete mučninu, depresiju, slabost i umor. Dobra strana je što ćete se brzo oporaviti pa će vaš vampirić moći sisati i dalje, sve dok vas (emocionalno) ne ubije.

Vampirske žrtve

Mlađi i ljeniji vampiri kao svoje žrtve izabrat će slabašne žene koje same šeću po mraku. U prijevodu, najčešće biraju nesigurne osobe bez prijatelja (koji bi ih mogli upozoriti da imaju posla s osobom bez duše), s vidljivim fizičkim manama (ili velikim nerealnim kompleksima) i pomalo psihički nestabilne. Oni iskusniji pomno će birati žrtvu koja može biti vrlo lijepa, pametna i samopouzdana, ali nekako će već naći način da je slome jer im je to, u usporedbi sa svakodnevnim lovom, poseban izazov.

Kako ih se otarastiti?

Spustite križeve, ogledala, kolce, češnjak i svetu vodu. Ne pale. Jednom kad prepoznate vampira, probajte ne paničariti i ako se baš ne radi o članu obitelji ili vašoj srodnoj duši, polako ih izgurajte iz života. Što su dalje od vas, to su manje šanse da padnete pod njihov utjecaj. Ako je pak riječ o nekome do kog vam je posebno stalo i kad stavite na stranu sebičnost, razmaženost, zloću i slično u suštini je dobra osoba, možda ima nade. Na takvog vampira treba gledati kao na ovisnika o vašoj krvi, odnosno emocijama. Postupno treba smanjivati dozu i istovremeno jačati svoj imunitet, pokazati im da u životu ima još aktivnosti osim isisivanja krvi, kojiput pokazati i svoje skromne očnjake te postaviti čvrste granice koliko se smiju približiti vašem vratu (srcu).

*****

Biti blizak s vampirom je teško, ali ne i nemoguće (filmovi su definitivno legitiman dokaz). Ipak, pripazite se. Počnete li vi nakon nekog vremena osjećati želju za krvlju i ujedati slabije, to je vjerojatno znak da se i vi pretvarate u jednog. U tom slučaju, pravac na početak članka ili kolac u srce! 

Komentari
Atina: Mama d.o.o.
Kada na prvu izostane postnatalni entuzijazam...
 
Slušaj me sine
Prije 3685 dana 14 načina kako komunikacijom odgojiti poslušno dijete...
Najveći mitovi o trudnoći
Prije 3748 dana Što zapravo smijete, a što ne tijekom trudnoće...
Vjerovati sebi ili ...
Samo vjerovanjem u sebe postižemo zacrtane ciljeve i gradimo vlastiti život...
 
Krivo je ovo u
Prije 3340 dana Koliko smo i što zapravo spremni tolerirati...
Ostvarite svoje želje
Prije 3349 dana Otkrivanje snage u sebi za ostvarenje svake želje...
Komuniciraj humanitarno!
Studentska inicijativa za pomoć onima kojima je pomoć neophodna...
 
Namirnice koje štede novac
Prije 3361 dana Čišćenje kućanstva bez jakih kemikalija...
Zajedničko ljubavno gnijezdo
Prije 3402 dana Savjeti za uređenje vašeg malog raja...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy