Osnove šminkanja

Make Me Up tutorial br.1

  • Ovo je opis

Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Blaženka Binički
Pogledano: 9174 puta

Došao je kraj preočitim prijelazima pudera na vratu, bijelim krugovima oko očiju zbog presvjetlog pudera, sjajnoj koži i razmazanom sjenilu. Naučit ćemo vas osnovama šminkanja kako biste uvijek izgledali besprijekorno. Ove male, ali zlata vrijedne lekcije pomoći će vam da se pravilno našminkate bez obzira na to idete li samo na kavu s curama, na spoj ili pak u ludi večernji izlazak.

Slika br. 1

Svako kvalitetno šminkanje započinje s podlogom koja se sastoji od hidratantne kreme i tekućeg pudera. Svakako treba obratiti pozornost da tekući puder odgovara nijansi puti koju imate kako bi se mogao stopiti s vašom kožom, a da pritom ne izgleda kao maska. Tekući puder uvijek nanosite od središta lica razmazujući ga prema rubovima, kako biste dobili neprimjetni prijelaz u odnosu na vrat i dekolte. Za razmazivanje se možete koristiti prstima ili spužvicama/kistovima koji omogućuju jednostavno i ravnomjerno razmazivanje.

Slika br. 2 i br. 3

Ako vam tekući puder ne prekriva podočnjake, poslužite se korektorom koji će vam pomoći pri tome. Pazite da odaberete onaj koji će odgovarati nijansi i tipu vaše kože oko očiju. Najčešće se preporučuju oni kremastiji te oni korektori nešto laganije teksture. Korektor nanesite u linijama ili točkicama oko donjeg kapka, lagano ga razmazujući prema rubovima, ne zaboravljajući i unutranji kut oka.

Slika br. 4

Za kraj, poslužite se puderom u kamenu ili prahu kako biste fiksirali tekući i spriječili mogući sjaj. Također je bitno paziti kako se nebi odabrala pretamna nijansa. Za nanošenje upotrebljavajte veliki mekani kist kojim lagano prijeđite preko cijele površine lica, uključujući i vrat.

Slika br. 5

Na trepavice nanesite maskaru, a ako stavljate sjenilo, preporučuje se staviti baza koja će sjenila držati na mjestu i koja će spriječiti njihovo razmazivanje.

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy