Pametno ludi za shoppingom

Uvijek prvo razmislite i provjerite što kupujete


Objavljeno: 19.09.2011.

Foto: Female.hr
Pogledano: 2370 puta

Gotovo da i ne postoji žena na ovome svijetu (čast iznimkama) koja ne voli shopping i koja njime ne liječi većinu svojih problema, pa makar to bilo i samo privremeno.

Kojeg god da ste raspoloženja, jedan kvalitetan shopping zasigurno će vam izmamiti osmijeh na lice. Nova majica, haljinica, pa čak i najobičnije i najjeftinije novo sjajilo, popravit će vaše raspoloženje, a mnogo puta i samopouzdanje.

No jeste li ikada izmaknuli kontroli, ispeglali sve kartice, potrošili zadnju kunu? – Zasigurno da jeste, i niste jedini. Zasigurno se izbezumite kada vidite pune police, sve vam to odjednom treba, no barem jednom, samo jednom, pokušajte se kontrolirati, možda vam pređe u naviku.

Ne zalječite se

Sigurno ste mnogo puta kupili nešto što vam zapravo ne treba, a u vašem ormaru sigurno postoji i pokoji komad odjeće koji nikada niste odjenuli. Zašto ste to uopće kupili? – “ah jednom će zatrebati”. Ne, tako se ne kupuje. Kada sljedeći puta padnete u stanje ludila i pomahnitalo želite kupiti sve što vam se svidi, rasprodaje vas omađijaju i ne možete si pomoći, samo zastanite na tren, razmislite sviđa li vam se to zaista, hoćete li to zapravo ikada odjenuti (ikada se ne računa jednom). Razmislite odgovara li taj komad odjeće ostaloj odjeći koja se nalazi u vašem ormaru i uz što ćete to sve moći iskombinirati. Ako na taj način budete kupovali, iznenadit ćete se od koliko ćete stvari zapravo odustati. Pokušajte.

U slučaju da vam ne uspije, onda barem cijenite svoj novac i pronađite način ili priliku da to odjenete. Sve što kupite morate voljeti. Ako se u haljinu niste zaljubili na prvi pogled, onda se niste ni zaljubili. Ne dopustite da se vaša nova haljina osjeća kao zadnja rupa na svirali, kao samo još jedna u nizu haljina. Ona voli biti nošena, želi da ju svima pokažete – omogućite joj to.

Provjerite odjeću

Kada vam oko zapne za neki odjevni predmet, prije nego što uopće ustanovite sviđa li vam se uopće toliko jako da ga želite kupiti – detaljno ga pregledajte. Prođite svaki šav, svaki končić, ogrebotinu, rupicu. U shopping raspoloženju, mnogo toga može vam promaknuti. Većinu nedostataka na odjeći ili obući (ako nedostatak postoji), nećete odmah primjetiti nego tek kada stignete kući. Bit ćete malo razočarani, a vrlo brzo ćete se možda i pomiriti s time da je končić na vašoj novoj vestici malo izvučen i da joj nedostaje gumb, da postoji neka mrljica na novim hlačama ili da su nove cipele malo ogrebane.

Za određenu cijenu želite čitavi proizvod zato uvijek provjerite što zapravo kupujete i kakvo je stanje artikla koji ste zapikirali. Za oštećeni proizvod uvijek pitajte za popust, jer je to zapravo roba s greškom, pa sukladno tome odlučite hoćete li kupiti ili ne.

Ako ste već ludi za shoppingom, onda barem budite pametno ludi. :-)

Komentari
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2431 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2603 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2320 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2334 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2409 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2499 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy