Piletina s lukom i maslinama

Ukusan obrok za dvije osobe

  • Ovo je opis

Objavljeno: 26.09.2011.

Foto: Ana V. Đurđević
Pogledano: 3485 puta

Sastojci:

400 g pilećih filea
200 g crvenog luka
1 češanj češnjaka
250 ml juhe (kokošije, pileće, povrtne)
1 žlica brašna
sol, biber po ukusu*
1/3 + 1/4 žličice curryja
maslinovo ulje
1/2 žličice šećera
5-6 krupnih maslina
svježi peršin

Priprema:

Piletinu nasjecite na kockice oko 1 cm i ostavite da preko noći odleže u mlijeku. Pomiješajte brašno, sol, papar, 1/3 žličice curryja. Svaki komadić piletine uvaljajte u tu smjesu. U tavu usipajte par žličica maslinovog ulja i propržite piletinu. Prebacite pržene kockice piletine na tanjur i odložite sa strane.

Crveni luk narežite na kolutove. U tavu u kojoj se pržila piletina dodajte malo maslinovog ulja, pustite da se blago zagrije. Stavite crveni luk u tavu, dodajte pola žličice šećera i pustite da se lagano dinsta uz povremeno mješanje, na srednjoj temperaturi. Dinstajte ga dok potpuno ne omekša i gotovo počne da se karamelizira, oko 10-15 minuta. Tada dodajte 1/4 žličice curryja, malo soli i usitnjeni češanj češnjaka. Dinstajte još par minuta, pa dodajte meso i prelijte juhom. Pustite da se krčka na srednjoj temperaturi, tavu ne pokrivati, dio tekućine treba ispariti, a dio se treba ukrčkati u rijeđi umak. Pazite da ne ispari sva tekućina! Kada je gotovo, dodajte masline nasjeckane na kolutove i sjeckani peršin.

Poslužite uz rižu ili testeninu.

* Oprezno sa začinima! Juha (posebno ona od kocke) je slana, pa pazite na količinu soli koju dodajete.

 

 

Više Aninih recepata možete pronaći ovdje

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy