Piling za osvježenje i opuštanje

Saznajte sve o pilingu, vrstama peilinga i kako odabrati pravi


Objavljeno: 02.01.2012.

Foto: Facebook
Pogledano: 3294 puta

Nakon još jednog napornog radnog dana, umora i iscrpljenosti većina nas poseže za stvarima koje nas najviše opuštaju...od šalice toplog napitka, kade napunjene omiljenim mjehurićima, opuštajućom muzikom i slično...

Kombinirajte sve u jednom i priuštite si jedan dobar piling za tijelo – za osvježenje i opuštanje. Dobit ćete dobru (samo)masažu tijela, vaša koža će se osvježiti i podmladiti, cijelo tijelo se opustiti, a duh ispuniti elanom!

Sami spravite piling po domaćoj i već isprobanoj recepturi te odvojite 10 min na njegovu primjenu za maksimalne rezultate i to još besplatno!

Suhe i osljetljiva, masna ili normalna, svaka koža ima univerzalnu funkciju – mehaničkom funkcijom zaštite tijela koža nas štiti od vanjskih utjecaja, UV zračenja, regulira temperaturu tijela i osigurava njegov imunitet. Pokazatelj je i našeg načina života, jer svakodnevni stres, napetosti, loša i brza prehrana tzv.junk food, kava i cigarete su faktori koji se ispoljavaju i na stanju naše kože.

Koji piling izabrati?

Prijevod engleske riječi "peeling“ od koje dolazi i hrvatska inačica, najbolje je prevesti kao "ribanje“.

Primjenom pilinga odstranjujemo odumrle stanice kože i time razne nečistoće i nakupljene toksine kroz proces koji se inače sam po sebi prirodno odvija kada se naša koža prirodno regenerira i odbacuje "mrtve“ površinske stanice kože epidermisa kako bi na površinu mogle doći "žive“ donje stanice kože dermisa.

Postoje općenito dvije vrste pilinga, a to su mehanički i kemijski.

Mehaničkim pilingom mehanički „trljamo“ kožu i na taj način odstranjujemo stanice mrtve kože te se u njegovoj primjeni većinom koriste sredstva po prirodnoj recepturi, dok se kod kemijskog pilinga koriste tzv. kemoeksfolijatori, koji se sastoje od raznih kiselina, a ima ih u voću, mlijeku itd., na način da kemijski reagiraju s kožom u obliku manjih ili većih opeklina koje potiču regeneraciju kože.

Razni pilinzi, gotovi za kupiti u ambalažama, s okusima voća, kave i sličnih ili kućno spravljeni su odlično sredstvo ako želimo očistiti kožu od nakupljenih nečistoća, toksina, poboljšati cirkulaciju i osvježiti se. Tako pilingom od gline možemo očistiti kožu od akni, pilingom koji kombinira čaj od kamilice možemo se riješiti pjega, omekšati grubu kožu na tabanima, laktovima itd.

Dobrobiti pilinga

Pilingom će naša koža postati glatka, prokrvljena, uklonit ćemo mrtve stanice kože, obnoviti i regenerirati kožu, otkloniti umor, osvježiti i opustiti cijelo tijelo te ispuniti elanom svoj duh.

Piling ne bi trebali raditi više od jedan puta dnevno za postizanje njegovih dobrobiti. Sportaši koji se redovito bave sportom čime je njihova koža dobro prokrvljena mogu rijeđe primjenjivati piling tijela.

Samo piling grubih mjesta, kao što su laktovi i pete, može se provoditi češće.

Osvježite se i opustite

Navlažite kožu tijela i potom ju namažite nekim od prirodnih ulja. Uzmite platnenu vrećicu koju možete ispuniti zrncima riže ili pšenice ili sličnog, te ju također navlažite da bude mokra. Nježnim pokretima kružite po cijelom tijelu, čime ćete trljanjem raditi piling kože i ujedno si dati ugodnu masažu tijela. Počnite od nogu prema srcu, pa ruku prema srcu, prednje strane tijela – abdomen prema srcu, stražnja strana tijela – leđa prema srcu.

Recept domaće spavljenog pilinga

2 jušne žlice palente ili kukuruzne krupice
1 čajna žlica meda
Malo limunovog soka
Te malo vode, da se smjesa pretvori u pastu.

Piling utrljati ravnomjerno po cijelom tijelu – nanositi od vrhova stopala i ruku prema srcu, lagano masirajući cijelo tijelo...potom nanešeni piling dobro "oribati“ s tijela te ostatak dobro istuširati vodom. Na kraju nanijeti hranjivo ulje ili kremu za tijelo.

 

 


© Copyright Park Božanske Energije 

Komentari
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 2770 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 2984 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 2656 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 2832 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Vježbanjem do savršene guze
Ljeto samo što nije tu, a vi još niste poduzele ništa po...
 
Uspješna motivacija za trčanje
Prije 3322 dana 7 savjeta kako se motivirati za trčanje i ne odustati...
U čemu je najbolje
Prije 3336 dana Koju odjeću i obuću odabrati za vježabnje, a koju izbjegavati...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy