Pokloni i dekoracije s vašim printom

Upotrijebite maštu i izradite zanimljive poklone ili kućne dekoracije


Objavljeno: 20.12.2011.

Foto: Vesna Poduška Farkaš
Pogledano: 10718 puta

Božić stiže, ovaj je tjedan grande finale, užurbano se čitaju recepti s kolačima, pripremaju namirnice, beskrajno dugo stoji u redovima na blagajnama, uvijek se nešto zaboravi, križaju se urađene stavke s "must do" popisa, muka muči s poklonima....

Za sve vas spretne i kreativne, sve koje veseli božićno darivanje poklonima iz vlastite izrade, predlažem vam jedan mali efektni trik. Riječ je o vrlo jednostavnom preslikavanju slika i tekstova na tkaninu ili drvo, a rezultat je fantastičan!

Kada sam prvi puta željela preslikati note na tkaninu, proučavala sam metode i naišla na pregršt različitih načina, od onih s voštanim papirom do onih mukotrpnih s drvofixom i odljušćivanjem...ali i na ovu koju vam danas otkrivam.

Za izradu su vam potrebni:

Tkanina na koju preslikavate, slika koju želite preslikati isprintana isključivo na laserskom printeru (ako nije laserski neće vam uspjeti ova metoda), obični aceton, deblji kist, ljepljiva traka, žlica (bez brige, ništa od sastojaka nećete pojesti ). Ako želite preslikati neki tekst, obavezno ga isprintajte zrcalno.

Postupak je jednostavan:

Prislonite licem isprintanu sliku na tkaninu na koju je želite preslikati, učvrstite ljepljivom trakom da se ne pomiče, kist umočite u aceton i premazujte sliku dio po dio, i dok je još vlažno trljajte oblim dijelom žlice kako bi se preslikala na tkaninu. S obzirom na to da aceton lako hlapi, nekoliko puta premazujte papir za vrijeme postupka.

Odlijepite rub papira s tkanine kako biste provjerili je li se slika preslikala…Ako ste zadovoljni intenzitetom, skinite papir i voila!

Ovako oslikanom tkaninom možete omotati bilježnicu tvrdih korica i pretvoriti je u spomenar, album, knjigu recepata..., možete oslikati pregaču, podmetač, jastučić, majicu, tuniku (ja imam jednu s jelenskim rogovima, a moje su soul sisterice dobile čizmicu:)), drvenu kutiju, podmetače za čaše.....

Ako imate djecu, upotrijebite njihove neodoljive crteže i preslikajte ih na pregaču za baku koja će biti presretna, a za djeda na mali jastučić u kojeg ste dodali i jedan skriveni s lavandom ili kamilicom..... mmmmm, ... ma, ideja je tako mnogo!

Ja ove zime volim crno bijeli print, no može se i u boji, tako sam izradila one čizmice prošle godine, ako se sjećate.

A ovako to izgleda kod mene:

 

Uz sliku mojih jastučića šaljem svima puse.  

 

 

Komentari
aneliMcivokneliM 11.02.2012
Svidja mi se ideja. Da li se boja skida prilikom pranja?

Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy