Postanite barmenica

Baci bocu da se igramo


Objavljeno: 05.10.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 3285 puta

Želite li više od svega postati vrhunski barmen za 100 radnih sati i cifru od 5400,00 kuna omogućeno vam je školovanje i internacionalna diploma. Polaznike se školuje na oko 250 različitih pića iz cijeloga svijeta od kojih učenici na satu pripremaju sve koktele i tako usporedno usvajaju teoriju i praksu.

Tijekom škole polaznici uče i vježbaju pripremanje svojeg budućeg radnog mjesta. U sklopu edukacije uključen je i gratis free style bartending za početnike. Školu možete pohađati u Rijeci, a uskoro dolazi i u Zagreb, iako već i sada po dogovoru putuje po Hrvatskoj jer u svakom gradu imaju omogućen prostor za školu. Jedini uvjet je minimalno 5 ljudi. Imate li nabrijanu ekipu, krajnje vam je vrijeme da se prijavite i bacite u posao.

Teme kroz koje će vas voditi su: uvod u nastavnu cjelinu – o koktelu; Skupine i tipovi barova, Spravljanje mješavina; Oprema bara; Opći dio; Pripremanje kratkih mješanih pića; Pripremanje dugih mješanih pića; Detaljnije poznavanje proizvoda; Žestoka pića (whisky, gin, vodka, brandy, rum, tequila, ostali alkohol, likeri); Shooteri; Vino; Pivo; Bezalkoholni kokteli; Kontrola zaliha i određivanje cijena; Vještine nadziranja i obuke; Prodaja i marketing; Kava i brza jela; Pravljenje koktela – popis i praktični rad koktela koji prati cjelokupnu nastavu.

Zanima li vas ipak nešto više free style bartending, za 7 dana i 5,400 hrvatskih novaca možete se školovati i isključivo za to. Znamo da volite koktele, a ni koktel majstori vam nisu oku neugodni, ali cirkusko bacanje zapaljenih šarenih tekućina iznad šanka vam je ipak srcu najmilije? Ako ste uvijek sanjali zabavljati ekipu akrobacijama s njihovom najdražom cugom, a da si pritom ne potpalite stanište, istegnete tetive i završite na šivanju ovo je prava stvar za vas. Ne brinite se, predznanje o ''bacanju'' nije potrebno, samo nešto malo motorike i puno vježbe. Ova tehnika stručno se naziva Flair, i podrazumijeva pripremanje koktela uz animaciju i show.

Kada je barmen savladao osnove pripremanja kvalitetnih koktela spreman je početi s Flair-om, gdje uči kako animirati gosta uz razne rutine sa bocom, shakerom, čašom, ledom, općenito sa svim što može poslužiti, a koristi se u baru. Držite li u baru i hrčke, pretpostaviti ćemo da se i s njima da raditi, samo oprezno s flambiranjem. Sam flair, kažu, zahtijeva puno vježbe i predanosti što se naravno nalazi samo u pravih zaljubljenika u boce i show (pritom se ne misli na alkoholizam i ekscese koji se na isti nadovezuju).

U sklopu programa polaznici se upoznaju sa free stylom, nastankom free styla te definicijom samog naziva, free pure-om (rastakanjem iz boca kroz protočne purere, sve mjereno u centilitrima, desna, lijeva i obje ruke), upoznaju se i sa sigurnosnim mjerama prije početka rada sa čašama (staklom i svim oštrim predmetima), flairom s ledom, čašom i lopaticom za led, shakerom, bocom, vježbaju razne figure i kombinacije figura te kretnje u flairu uz muziku, working i exibition flair-om, vježbaju s tri boce i fire showom (rezerviranim za one napredne i bez naznaka piromanije) te gledaju video sadržaje kako bi lakše usvojili gradivo.

Cijeli tečaj organizira Udruga konobara i barmena Hrvatske, a sljedeći termin za samu školu barmena omogućen je već 7.11. ove godine, tako da, zasučite rukave i pravac u svoju akrobatsku barmensku pustolovinu.

Komentari
Za rad spremne
Inicijativa - osvijestiti položaj mladih žena na tržištu rada...
 
Tko su Čelične dame
Prije 3084 dana Margaret Thatcher i nakon smrti ostaje uzor odlučnim ženama diljem svijeta...
Zaposlena, a nesretna
Prije 3135 dana Zašto postajemo depresivni i nezadovoljni na radnom mjestu...
Nina živi američki san
Mlada zagrepčanka niže glumačke uspjehe u New Yorku...
 
Uspjeh iz čiste lijenosti
Prije 2356 dana Crazy Lazy - novi modni brand...
Modni uspjeh bivše rokerice
Prije 2477 dana Priča o modnom usponu dizajnerice Martine Herak...
Kreativne i obrazovne radionice
Zabavni svijet za klinceze i klince nudi nekoliko programa za vaše...
 
Nema više izgubljenih naušnica
Prije 3007 dana Potrebno vam je svega malo mašte i par starih gumba...
Operi me!
Prije 3036 dana Kućanski predmeti koje ne čistimo, a trebali bi...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy