Postanite blogger

Isprofilirajte sebe, svoj rad i svoje znanje

  • Ovo je opis

Objavljeno: 05.09.2011.

Foto: Ivan Mioč
Pogledano: 4812 puta

Razmišljate o novoj poslovnoj karijeri, ali i kako već postojeću karijeru unaprijediti? Želite saznati više informacija o novim trendovima u poslovanju, ali i o mnogim drugim praktičnim stvarima koje vam itekako mogu pomoći u profesionalnom napredovanju ili jednostavno želite pokrenuti blog, a ne znate kako započeti? – Na blogu Ivana Mioča saznat ćete sve to, a možda i više.

Pročitajte što sam autor, i naš suradnik, kaže o sebi i svojim motivima pokretanja bloga:

''Blog je izvrsna platforma za sve one koje zanima određeni segment nekog posla, a uzmemo li u obzir činjenicu kako je pisana riječ moćno oružje tada su njegovi benefiti višestruki. S jedne strane blog vam pruža besplatnu mogućnost profiliranja samoga sebe kao stručnjaka za određenu branšu i domenu u kojoj i inače djelujete, stvarate i koja vas okupira, s druge strane omogućuje vam da na jednom mjestu selektirate, obradite, sublimirate i distribuirate ono što je vama bitno ili ono što ste etiketirali kao kvalitetno i korisno.

Upravo je to bio povod zbog kojega sam se odlučio na pisanje bloga posvećenog temama iz svijeta marketinga, poduzetništva, PR-a i medija. Osim što me navedeno privatno zanima, kao bacc. novinarstva koji se usavršio za voditelja marketinga stekao sam određena znanja koja sam želio podijeliti sa širim auditorijem, a blog kao platforma učinio mi se idealnom prilikom za to.
S druge strane primjetio sam deficitarnost online sadržaja o praktičnim temama iz svijeta marketinga, poduzetništva, PR-a i medija pa me i to dodatno motiviralo i učvrstilo u odluci da se počnem baviti pisanjem članaka edukativnog tipa iz navedenih branši. Prije samog pokretanja bloga postavio sam si nekoliko, naizgled, jednostavnih pitanja: Kome se obraćam? Tko su moji potencijalni čitatelji? Što želim postići pisanjem bloga? Kakve članke želim producirati? Nakon što sam na njih odgovorio, sve je bilo lakše.

Odlučio sam kreirati sadržaj iz pozicije koristi za čitatelja i to je ujedno moj osnovni kriterij na temelju kojega odabirem teme koje ću obraditi, drugi kriterij je da su moji članci lišeni vremenskog limita, trudim se baviti temama bez datuma i roka trajanja. Cilj mi je da se konzumenti sadržaja podrobno i kvalitetno informiraju o stvarima koje bi im mogle pomoći da se educiraju i realiziraju u bilo kojem poslu kojim se odluče baviti jer danas je sve zasnovano na tržišnoj razmjeni, a upravo nas marketing i PR uče kako uspješno ploviti tržišnim vodama.

Uloga blogera sviđa mi se i zato jer potiče druge na stvaranje kreativnih iskoraka, a uz to omogućava stvaranje novih kontakata, poznanstava, suradnji... Iako mnogi tvrde da je era bloga nakon pojave društvenih mreža počela jenjavati, mišljenja sam kako blog u formi digitalnog internetskog dnevnika gubi kredibilitet, ali zato držim da specijalizirani blogovi itekako imaju svoju publiku. U to sam se uvjerio i na vlastitom primjeru jer sam zahvaljujući pisanju bloga dobio i nekoliko ozbiljnih poslovnih ponuda, a redovito dobivam i svakojake upite na mail, za suradnju ili consulting.

Za kraj, preporučio bih svakom, bez obzira na predmet njegova interesa, da se posveti pisanju bloga jer će naići na istomišljenike, upoznati nove ljude, ostvariti brojne kontkate, a uz sve to kontinuirano će rasti i razvijati se u profesionalnom smislu.

Komentari
Otok ljubavi
Održana premijera novog filma...
 
Vratite se u djetinjstvo
Prije 2688 dana Predstavljena nova knjiga za djecu...
Nova filmska ekranizacija Glembajevih
Prije 2717 dana Film je sniman na tri vrlo atraktivne i povijesno zanimljive lokacije...
Pariz je uvijek dobra
Ta nestrpljiva strast doživjeti sve ono veličanstveno po čemu je Pariz tako...
 
Godišnji bez pola muke
Prije 3073 dana 6 savjeta za pripremu i organizaciju dugoočekivanog godišnjeg...
10 svjetskih blaga
Prije 3441 dana Mjesta kao iz bajke...
Mali slatki Palčići
Izrada unikatnih lutkica od stare odjeće...
 
Život piše stihove, moje
Prije 3048 dana Ako želite nešto orginalno i drugačije, zovite Roberta...
Maštovite vezice, špagice i
Prije 3052 dana Kreativka Kristina oduševit će vas svojim narukvicama ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy