Pravilno oblikovanje obrva

Make Me Up tutorial br. 2: Do savršenih obrva u tri koraka


Objavljeno: 05.09.2011.

Foto: Blaženka Binički
Pogledano: 27417 puta

Ako svoj make up želite učiniti savršenim, počnite od svojih obrva. One uokviruju vaše lice, daju mu poseban karakter te dubinu vašem pogledu.

Pretanko počupane ili prejako iscrtane obrve ne izgledaju prirodno, stoga se posvetite pravilnom oblikovanju svojih obrva. Ako prvi put to radite, upustite se u ruke stručnjaka, a ako ste voljni to učiniti sami, slijedite sljedeće upute:

1. Odredite početak obrva

Poslužite se olovkom za oči koja će vam pomoći u oblikovanju kao i u ocrtavanju rubova obrva.
Olovku prislonite okomito uz nos tako da dodiruje nosnicu i unutarnji rub oka. Povucite crtu na mjestu gdje se olovka spaja s vašim obrvama. Na tom bi mjestu trebao biti početak vaše obrve.

2. Odredite luk obrva

Luk obrve ovisi o prirodnom rastu, kao i o vašem ukusu.
Najviši dio luka određuje se tako da olovku položite od vrha nosa, po sredini zjenice.
Mjesto na kojem se olovka spaja s vašom obrvom, trebao bi biti najviša točka obrve.

3. Odredite duljinu obrva

Kao što je vrlo bitno gdje obrve počinju, one također ne smiju biti prekratke. Kako biste odredili idealnu dužinu vaših obrva olovku prilonite dijagonalno uz nosnicu i na vanjski kut oka. U toj ravnini trabao bi se nalaziti i završetak vaše obrve. Rub zacrtajte olovkom.

*Prije početka čupanja namočite ručnik toplom vodom te ga 2 minute držite na obrvi kako bi se pore raširile i time olakšalo čupanje. Također možete iscrtati obrve kako bi se držali željenog oblika i debljine pri čupanju.

Pincetu u ruke i lagano čupajte dlačicu po dlačicu držeći se granica ocrtanih olovkom. Dlačice čupajte brzim pokretima, u smjeru rasta primajući ih pincetom milimetar od korijena. Obrve uvijek čupajte paralelno kako na kraju nebi bile različite.

Za idealan rezultat, obrve popunite olovkom ili sjenilom za obrve nanoseći ga u smjeru rasta. Po završetku, četkicom za obrve prijeđite po cijeloj obrvi kako biste ravnomjerno rasporedili sjenilo te počešljali dlačice.

Za fiksiranje koristite prozirni gel za obrve ili se poslužite lakom za kosu koji prvo nanesite na četkicu i potom lagano prijeđite preko njih.

Komentari
bonaci 14.09.2012
like

Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy