Prestanite trčati za krivim stvarima

Ne sputavajte svoj životni put ka sreći, uspjehu i veselju


Objavljeno: 07.01.2012.

Foto: cyb3rtr0n.tumblr.com
Pogledano: 3347 puta

Ponekad nas tek mala promjena dijeli od sreće, uspjeha i veselja. A mi nikako baš nikako da nešto promijenimo. Za sve krivimo druge, živimo u nekim strahovima, koncentriramo se na potpuno nebitno...Želeći postići one prave stvari u životu, nerijetko ustvari trčimo za onim krivima

Vrijeme je za promjene. Kako na nama samima, tako i u našim odnosima s drugima. 

“Nitko se ne može vratiti u prošlost i započeti drugačiji početak, ali svatko može započeti danas i stvoriti drugačiji kraj.” No prije nego što započnete proces promjena, morate prestati raditi stvari koje vas vuku prema nazad i koje vas samo sputavaju.

Pa krenimo. Prema naprijed.

Odnosi s drugima:

Prestanite pokušavati postati netko tko niste – netko će uvijek biti ljepši, pametniji, mlađi, ali taj netko nikada neće biti vi, kao što ni vi ne biste trebali nastojati biti taj netko. Uvijek budite svoji.

Prestanite provoditi vrijeme s krivim ljudima – život je prekratak da biste vrijeme provodili s ljudima koji iz vas crpe sreću i dobro raspoloženje. Ako vas netko želi u društvu, stvorit će se mjesto za vas – ne morate se boriti za to. Ne inzistirajte na druženju s ljudima koji sami ne vide vaše vrline, a istodobno prihvaćaju i vaše mane.

Prestanite biti ljubomorni na druge – ljubomora je umjetnost procjenjivanja tuđih vrijednosti, a ne vlasitith. Zapitajte se radije što je ono što vi imate, a drugi nemaju.

Prestanite se spuštati na tuđi nivo – nikada nemojte snižavati svoje standarde kako biste se prilagodili nekome tko svoje ne može podići.

Prestanite se natjecati s drugima – ne brinite se oko onoga što drugi rade bolje od vas. Koncentrirajte se na rušenje vlastitih rekorda.

Prestanite kriviti druge za svoje nedaće – preuzmite kontrolu nad svojim životom. Za vaše vam nedaće nije nitko drugi kriv osim vas samih.

Prestanite tražiti sreću u drugima – ako niste sretni sami sa sobom, mala je vjerojatnost da ćete s nekim drugim biti. Prvo morate vi biti stabilna i zadovoljna osoba kako biste to mogli podijeliti s nekim drugim.

Prestanite se upuštati u veze iz krivih razloga – bolje je biti sam nego u lošoj vezi ili u vezi samo zato što se osjećate usamljeno. Ne morate žuriti. Ako je nešto suđeno da se dogodi dogodit će se – s pravom osobom, u pravo vrijeme, s pravim razlogom.

Prestanite odbacivati nove veze samo zato što stare nisu uspjele – postoji razlog zašto ste upoznali bilo kga u životu. Neki će vas testirati, neki iskoristiti, neki nešto naučiti, a neki će i izvući ono najbolje iz vas.

Prestanite gubiti vrijeme na razne isprike – vašim pravim prijateljima isprike ne trebaju, a vaši vam neprijatelji ionako neće povjerovati. Radite ono što vi mislite da je ispravno.

Prestanite mrziti – ne živite s mržnjom u srcu. Na kraju ćete više povrijediti sebe nego one koje “mrzite”. Ako je potrebno radije oprostite, kome god, što god, samo da vi nađete unutarnji mir, i nastavite dalje.

Odnosi prema samome sebi

Prestanite bježati od problema – suočite se s njima. Neće biti lako, jer na svijetu ne postoji osoba koja s lakoćom rješava svaku nedaću koja mu se nađe na putu. Prirodno je da se razljutite, razbjesnite, rasplačete, spotaknete se i ustanete, no s vremenom se ionako s problemom morate suočiti, od njih nešto naučiti, prilagoditi se i riješiti ih kroz neko vrijeme.

Prestanite lagati sami sebi – možete lagati svima, ali sebi ne. Što prije sami sebi priznate istinu to ćete prije moći napredovati u životu.

Prestanite prigovarati i žaliti sami sebe – možda ne razumijete zašto se određene stvari događaju baš vama i zašto je tako teško. No pogledajte malo u prošlost. Većina loših stvari u prošlosti u biti vas je dovela na bolji položaj.

Prestanite misliti da niste spremni – kada imate priliku učiniti nešto dobro, nemojte misliti da niste spremni. Nitko nikada nije 100% spreman na nešto. Većina velikih životnih prilika od nas zahtjeva prilagodbu na nešto oko čega se ne osjećamo najugodnije.

Prestanite previđati male stvari – uživajte u malim stavrima jel biste jednoga dana mogli shvatiti da to i nisu bile baš male stvari.

Prestanite pokušavati kupiti sreću – mnoge stvari koje želimo su skupe, no istina je zapravo da su mnoge stvari koje nas zaista zadovoljavaju zapravo besplatne – ljubav, smijeh i rad na našim strastima.

Prestanite ići linijom manjeg otpora – život nije lagan, pogotovo kada nastojite postići nešto vrijedno divljenja. Stoga nemojte neprestano pokušavati ići lakšim putem, jer on u tom slučaju ne postoji.

Prestanite se ponašati kao da je sve u redu, ako nije – ne morate uvijek se pretvarati da ste snažni i kad je najteže, i da je uvijek sve u redu. Placate ako treba, nije sramota.

Prestanite stalno misliti na prošlost – ne možete započeti s novim poglavljem u životu, ako ste još uvijek na onom prethodnom.

Prestanite se bojati pogrešaka – raditi nešto pogrešno bolje je nego ne raditi ništa. Svaki uspjeh iza sebe nosi i neke neuspjehe, a svaki neuspjeh vodi do uspjeha.

Prestanite se toliko brinuti - briga neće otkloniti poteškoće sutrašnjeg dana, ali svakako će otkloniti sreću današnjeg.

Prestanite se fokusirati na ono što ne želite da se dogodi – fokusirajte se na ono što želite da se dogodi. Mislite uvijek samo pozitivno!

Prestanite biti nezahvalni – bez obzira mislite da je vaš život dobar ili loš, ipk je vaš, vi ga živite i imate samo jedan, pokrenite se, i budite zhvalni na njemu. Umjesto da se koncentirate na ono što nemate, koncentirajte se na ono što imate.

*****

Kada prestanete trčati za krivim stvarima, dajete pravim stvarima šansu da same dođu do vas.

Komentari
Female 11.01.2012
Hvala!!! Šaljemo Female.hr puseee :-***

adriana 08.01.2012
odličan članak.:)

Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3102 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3116 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3191 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3281 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3213 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3385 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy