Priče, predrasude i pravila crvenog ruža

Kako odabrati, pravilno nanjeti i nositi crveni ruž


Objavljeno: 29.03.2012.

Foto: Karmen Poznić
Pogledano: 5776 puta

Kada pogledamo povijest ruža, pravo je čudo što se još uvijek koristi, pogotovo u crvenoj boji. Ruž su izmislile žene Mezopotamije koje su razbijale poludrago kamenje i stavljale ga na usne (na koji način, nije poznato, valjda ne sa superljepilom). Egipćanke su pak ekstrakt crvene dobivale iz morske trave, a ljepotica Kleopatra drobila je bube iz kojih je dobivala karmin koji i danas daje crvenu boju primjerice hrani.

Za divno čudo, žene zahvaljujući arapskom kozmetičaru Abulcasisu danas ne moraju trljati bube i morsku travu na usne. Upravo je on izmislio ruž u čvrstom stanju. No ako mislite da je to kraj problema za ovu praktičnu stvarčicu, varate se. U srednjovjekovnoj Europi upotreba ruža "zahvaljujući" crkvi bila je zabranjena jer se smatrala inkarnacijom vraga te je uglavnom bila rezervirana za prostitutke.

Zato nije neobično da se neke žene i danas ustručavaju nositi ruž, naročito crvene boje. Iako crvena predstavlja vatru, snagu, slavlje, veselje i slično u raznim zemljama, teško je zaboraviti na srednjoškolske pošalice poput npr. one da kurve petkom nose crveno i slično. Neobičan nije ni stav da crveni ruž nose samo jake, samopouzdane i samosvjesne žene, dok ga one nesigurne sigurno neće imati u torbici.

To je zaista šteta, jer crvena itekako može podići sve; od loše ili monotone kombinacije odjeće, umornog lica ili grozne frizure. Noseći crveni ruž, često ćemo privući pažnju muškaraca, navodno zato jer ih crvene usne podsjećaju na one usne... khm, dolje. Ako se još uvijek dvoumite hoćete li baš danas staviti crveni ruž, pročitajte nekoliko univerzalnih pravila o odabiru, nanošenju i nošenju crvenog ruža i uživajte u pažnji koju ćete dobivati.

1. Bitna je nijansa! Imate li kožu maslinaste ili žućkaste nijanse, vama će odgovarati ruž s narančastim ili crvenim podtonom. No onima sa svjetlijom kožom odgovarat će ružičasti ili čak plavičasti tonovi crvene boje.

2. Iako neki to preporučuju, na usne prije nanošenja ruža ne bi trebalo staviti ništa masno, poput balzama za usta. Ovisno o kvaliteti ruža, on će se nanesete li ga na balzam vrlo brzo razmazati. Ako nemate ispucane usne, preskočite balzam i na usta nanesite tanki sloj korektora koji će fiksirati crveni ruž.

3. Olovka za usne. Neki kažu da, neki kažu ne. Mi kažemo da to ovisi o tome znate li koristiti olovku za usne ili ne znate. Ako znate, onda znate i da je ne biste trebali nanositi preko linije usana, koliko god usnice bile tanke, kao što su to radile naše bake. Također, olovka ne bi trebala biti puno tamnija od ruža kako ne biste izgledali kao transvestit. No dobro upotrebljena olovka za usta brani ružu da pobjegne s naših usnica i razmrlja nam se po faci.

4. Crveni ruž na usnama privlači pozornost, stoga osim njega nije potrebna nikakva druga jaka šminka. Zaboravite na tamna sjenila i obrube crnom olovkom za oči. Pravilo manje je više u ovom slučaju definitivno odgovara. Ako nužno morate staviti nešto na oči osim maskare, neka to bude lijepo i uredno tanko naneseni tuš samo na gornju liniju kapaka. Nemojte zaboraviti staviti maskaru i na donje trepavice jer će vaše oči na taj način izgledati otvorenije i veće.

5. Želite li svojim usnama dati sjaj, preko ruža nanesite sjajilo. No neka ono bude teško razmazivo, iz već gore navedenog razloga. Sjajnu crvenu preporučamo mlađim djevojkama koje ne žele imati strogi izgled. No profinjenost i ozbiljnost će se postići matiranim ružem bez sjaja.

Što se tiče odjeće, tu vam nećemo puno sugerirati. Imajte na umu da crvena teško paše uz crvenu, ali pak odlično izgleda uz prugice ili točkastu odjeću. A prije no što zabljesnete muškarce svojim prekrasnim i samouvjerenim osmjehom, obavezno provjerite jesu li vam možda umjesto usana crveni – zubi!

Komentari
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 3452 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 3793 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3095 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3109 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3207 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3379 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy