Prijatelji s povlasticama – pravila i zamke

Odnos koji ne iziskuje mnogo truda, ali ipak može završiti slomljenim srcem


Objavljeno: 29.10.2011.

Foto: c0uples.tumblr.com
Pogledano: 10088 puta

Opća je i prihvaćena stvar imati prijatelja ili prijateljicu s povlasticama. Čak vam i Facebook nudi opciju da svoj ljubavni status definirate kao otvorenu vezu koja je najsličnija prijateljstvu s povlasticama po pitanju ''obaveza'' u takvom odnosu. No ipak, malo njih to javno objavi.

Postoji nekoliko pravila kod povlaštenih prijateljstava koja su vrlo specifična za ovakavu vrstu odnosa. Nabrojat ćemo neka od njih ali i sve moguće zamke u koje biste mogli upasti ako se odlučite za ovakvo prijateljstvo.

Prvo i osnovno, ovakvo prijateljstvo je povlašteno iz jednog jedinog razloga a to je – seks. Ne možete imati prijatelja ili prijateljicu s povlasticama bez seksa! Inače biste imali samo prijatelji ☺

Drugo pravilo je da se jedno i drugo predstavljate javnosti kao prijatelji i ništa više od toga. Nema držanja za ruke, nema ljubljenja u javnosti i ostalih nježnosti kao što je to karakteristično kod parova koji su u vezi. Nije zabranjeno, ali nije ni uobičajeno.

Treće pravilo je da nema polaganja računa gdje je tko bio i s kime, kada ste došli kući itd. Imate potpunu slobodu viđanja s potencijalnim ili budućim dečkom ili djevojkom.

Kao što vidite, ovakav odnos ne iziskuje mnogo truda i kompromisa jer pravila govore sama za sebe. Vi koji se upravo nalazite u ovakvom odnosu sigurno možete reći da osim ovih nabrojenih pravila vaše ''prijateljstvo'' krasi i dobar komunikacijski odnos, slični ili isti interesi, ljubav prema životinjama, zajedničko gledanje filmova i sve ostalo što bi vas moglo natjerati da pomislite kako biste mogli imati i više od prijateljstva.

Upravo u ovome leži zamka prijateljstva s povlasticama! Svi smo mi osjećajna bića i normalno je da nakon nekog vremena s osobom s kojom dijelimo intimne užitke poželimo razinu više. Problem nastaje kada vaš prijatelj ili prijateljica to ne žele. Nažalost, žene su te koje češće padaju u takvu zamku i na kraju završe slomljena srca.

Koliko god da poželite biti barem mini verzija Samanthe Jones to je jednostavno nemoguće. Muškarci se nekako bolje uspiju izmigoljiti iz ovakve zamke iz više razloga koji su samo njima poznati. No onaj najiskreniji razlog zbog kojeg ne žele vezu, i koji nitko od povlaštenih prijatelja neće priznati, je da im ovakav odnos odgovara zato jer imaju potpunu slobodu i neće ispasti bed guy ili bad girl ako im se u krevetu nađe netko drugi. Nakon toga slijede razlozi poput prijašnjih loših isukustva ili da su izvukli kraći dio i još pate i tome slični sebični razlozi.

U svakom slučaju, ako dođe do ovakve situacije vašem prijateljstvu s povlasticama je došao kraj, a vjerojatno i kompletnom prijateljstvu, zato jer sada imate skroz različite zahtjeve i viđenje vašeg odnosa.

Kako članak ne bi završio u tamnom tonu, postoje brojna prijateljstva s povlasticama koja su prerasla u lijepe ljubavne priče jer svi vi koji se trudite biti hladni i nedostupni ne možete se oduprijeti osjećajima koji su se stvorili u vama.

 

 

Komentari
Jazz 01.11.2011
bas mi je ovo nekako poznata situacija :D

Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 3547 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 3670 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 3698 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 3840 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3914 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3925 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy