Probudite stare strasti

Neka plamen u vama ponovno tinja


Objavljeno: 02.12.2011.

Foto: feel-dont-think.tumblr.com
Pogledano: 5478 puta

Većina veza započinje strastveno, ne skidate ruke jedno s drugoga, mazite se, grlite i ljubite dok vam ne utrnu usne, a i štošta drugo.

No, što nakon nekoliko godina, možda desetljeća provedenih zajedno?

Put do dugoročne strasti rijetko je lagan. Dok neki parovi i nakon više godina ne mogu nikako dosaditi jedno drugome, između drugih se pak tijekom godina jednostavno izgubi strast.

Djeca, uskalđivanje radnih i bilo kojih drugih obaveza, a i samo vrijeme, mogu itekako utjecati na gašenje strasti u vezi.

Također, prema Ianu Kerneru, američkom seksualnom terapeutu, za to postoji dakako i znanstveno objašnjenje. Po tome je normalno i prirodno da se između ljudi tijekom nekog vremena jednostavno izgubi ta neka iskra. “Kada se prvi puta upoznate vaše tijelo luči dopamin, hormon koji je zaslužan za osjećaj uzbuđenja, užitka i ushićenja. Kako ulazite u dugu vezu, razina dopamina se snižava i većina parova se nađe u škripcu što se tiče želje za seksom i strasti”, objašnjava Kerner.

Jedino je rješenje je da na tome poradite, oboje, stoga vam donosimo 5 savjeta kako da probudite stare strasti. (Ako se išta još da spasiti).

Dajte malo različitosti

Kada ste započeli vezu svaki seks je bio super i svaki je bio nešto novo. No sada kada poznajete svaki dio partnerova tijela morat ćete se malo potruditi kako biste održali raznolikost u krevetu. Nipošto nemojte zapeti u rutini. Primjerice, samo premještanje mjesta radnje iz spavaće sobe u dnevni boravak već može biti neki pomak, barem je promjena.

Zadržite svoj identitet

Što ste duže u vezi, sve je izglednije da više stvari radite s partnerom, sve ste sličniji i sve vas više stvari povezuje (osim seksa, koja ironija). Uvijek morate zadržati svoj vlastiti identitet, razvijat svoj život za sebe, ali i s partnerom. Nemojte se zaključavati u vezu. Vođenje vlastitog života izvan veze, dovodi do opstanka strasti u vezi. Vjerujte, izlasci i druženja s prijateljima, a ne samo s partnerom, učinit će čuda za vašu vezu.

Ne šizite

To što vam je seksualni život koma, nije razlog da pošizite. Niste jedini par koji s tim ima problema. Ne opterećujte se glupostima. Ne postoji broj koliko se puta tjedno morate poseksati da biste to smatrali uspješnim. Ne uspoređujte svoju situaciju s onom kada se bili mlađi itd. Bitno je samo da isto odgovara vama i vašem partneru. Opustite se, ne šizite, ne morate se seksati 50 puta tjedno.

Budite spremni na trud

Ako se prije niste morali truditi oko seksualnog dijela veze, prirodno je da sada možda odbijate da to morate. Ali morat ćete se s time pomiriti i uložiti truda ako želite i dalje ostati u toj vezi. Na seksualnoj se kao i na svakoj drugoj vezi u životu uvijek mora raditi, raspravljati o tome i propitkivati se na nekoj normalnoj razini. Jedino tako ćete biti zadovoljni, ako šutite i ne trudite se ništa popraviti, onda zaboravite da ćete se ikad više seksati s tim čovjekom. Ciao, adio.

Ostanite povezani

Toliko priče o seksu, strasti i požudi…a gdje je ljubav? Pa ljubavi bi trebalo biti. Dakle ljubav je čvrsto povezana sa strašću. Nema ljubavi – nema strasti. Barem što se tiče dugih veza. Na početku je dovoljno samo uzbuđenje, no nakon godina veze, nakon što ste se već milijun puta seksali, neke će druge vaše osobine biti zaslužne za održavanje strasti. Tako da, možda prije nego se uopće počnete truditi i raditi na buđenju strasti, zapitajte se volite li uopće tog čovjeka.

Komentari
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 3704 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 3847 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 3554 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 3677 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3921 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3932 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy