Ako volite tikvice, piletinu i gljive ovo je odličan recept za vas! Ovaj recept će vam oduzeti pokoju minutu više, ali kada probate ovo odlično jelo vidjet ćete da se svakako isplatilo. Punjene tikvice doći će vam kao lagani ručak a uz njih možete poslužiti bilo koju vrstu salate. Vjerujemo kako vas ovo jelo neće puno koštati,pogotovo sada kada dolaze topli dani te obilje povrća, a ujedno s time i niže cijene na tržnicama. Ova količina je dovoljna za 2-4 osobe, ovisno o tome koliko ste gladni
SASTOJCI
4 tikvice
1 šalica nasjeckanih šampinjona
1/2 šalice nasjeckanog luka
1 češanj češnjaka
1/2 šalice naribane mrkve
1 šalica kuhane i nasjeckane piletine
1/2 šalice naribanog sira
1/2 šalice krušnih mrvica
1 žlica svježe nasjeckanog timijana
1 žličica soli
1/4 žličica papra
1 žlica maslinovog ulja
POSTUPAK
Ugrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
Prepolovite tikvice i izdubite ih.
Posolite i popaprite tikvice te ih posložite u uljem premazanu vatrostalnu ili običnu posudu.
Izmješajte smjesu koju ste izdubili iz tikvica sa šampinjonima, lukom, češnjakom i mrkvom te prodinstajte na laganoj vatri 2 do 3 minute.
Nakon što se povrće prodinstalo dodajte prethodno skuhanu piletinu.
Posolite, popaprite i dodajte svježe nasjeckani timijan.
Kako bi se bolje povezalo, dodajte krušne mrvice.
Smjesom napunite tikvice i stavite u pećnicu.
Pecite cca. 30 do 40 minuta.
Pred kraj dodajte naribani sir i pustite još koju minutu da se fino rastopi po tikvicama.
Dobar tek