Punjeni pečeni krumpiri s korom

Punjeni sirom, jedu se s korom


Objavljeno: 14.12.2011.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 2014 puta

Krumpiri su toliko puta u kulinarstvu samo prilog slasnim jelima. Ovoga puta su samostalno jelo koje je idealno za ove zimske dane.

Sastojci:

8 krumpira srednje veličine
malo masnoće

Smjesa:

12 dag gaude
5-6 grančica peršina
4 čena češnjaka
1,5 dl maslinovog ulja
papar
sol

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220 st.C.

Krumpire dobro operite četkom te posložite na namašćen lim i pecite sat vremena.

Peršin operite, češnjak očistite, naribajte pola količine sira te sve zajedno ubacite u sjeckalicu, dodajte maslinovo ulje, papar i sol te sve dobro izmiksajte (napravite pire).

Kad je krumpir pečen, svaki po vrhu križno razrežite, napravite proreze duboke oko 1,5 cm i u svaki stavite 2 žličice pripremljene smjese od sira i peršina. Pospite preostalim sirom, vratite u pećnicu desetak minuta da se sir otopi i poslužite toplo.

I još jedna napomena: pečeni krumpir se jede zajedno s korom ☺, a ja to ne bih bila ni shvatila da me muž začuđeno nije pitao zašto mičem koru i uzeo ju sebi ☺. Odlično je, zato ju i treba temeljito oprati prije pečenja ☺, svima se svidjelo tako da idući put moram ovu količinu malo povećati.

 

 

Više Snježaninih recepata klik na slikicu: 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy