Opušteno = Produktivno

Opustite se i probudite svoju produktivnost na poslu


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: weheartit.com, miss-yvonne-marie.tumblr.com
Pogledano: 3710 puta

Svakoga dana na svojem smo radnome mjestu izloženi većem stresu nego što to možemo pojmiti. Jeste li znali da okruženje u kojem radite bitno utječe na vašu produktivnost? Svoj ured u potpunosti biste trebali prilagoditi sebi, a mi ćemo vam otkriti par prijedloga kako da ga učinite savršenim mjestom, gdje ćete poboljšati svoju produktivnost, a uslijed dobrog raspoloženja i opuštenosti bit će vam mnogo ugodnije raditi.

Odaberite stil

Razmislite u kakvom se okruženju najbolje osjećate i krenite od toga. Unesite novi namještaj, biljke, na zidove postavite fotografije, ogledala ili umjetnička dijela – bilo što što bi vaš ured vama učinilo privlačnijim za rad. Kod odabira biljaka, birajte samo žive biljke, nikako umjetne. Pokušajte se poigrati s rasvjetom kako biste si stvorili pravi radni ugođaj. Sve ovisi samo o vama, ako se najbolje osjećate radeći u potpunom mraku, neka tako bude.

Počistite nered

U natrpanom uredu teško se koncentrirati. Toliko nereda, razbacanih papira i slično, neprimjetno vam odvlači pozornost. Jedini papiri na vašem stolu trebali bi biti oni koji se odnose na posao ili zadatak koji u tom trenutku obavljate. Sve ostalo posložite po kategorijama i pospremite na police ili u ormar (koji također moraju biti uredni). Ako volite raditi u neredu razmislite o tome kakav dojam možete ostaviti na potencijalnog važnog klijenta koji vam dolazi na sastanak u razbacan ured. Ako ne možete organizirati svoj ured, kako onda organizirate posao – može biti jedna od prvih misli klijenta. Budete li uredni, i vaša produktivnost će u većini slučajeva biti veća.

Miris je bitan

Ni najuredniji ured, sa svim stvarima u njemu koje vas vesele, neće pomoći vašoj kreativnosti ako loše miriši. Pobrinite se da vam je stalno dostupan osvježivač zraka, u spreju ili električni. Ako vam to odgovara možete zapaliti i mirisne lapice, eterična ulja, ili mirisne štapiće. Imajte na umu da je osjet mirisa vrlo jak, i mirisi su nešto što ljudima dugo ostaje u pamćenju, trenutačno ali i dugoročno. Osim što ćete se vi osjećati bolje radeći okruženi mirisima koji vam odgovaraju, isto će biti i s klijentima koji vam dolaze na sastanak.

Odaberite stolac

Uredski stolac vrlo je bitna sastavnica vašeg vremena provedenom u redu. Pobrinite se da je vaš uredski stolac udoban i da na njemu možete satima sjediti bez osjećaja napora ili neudobnosti, a da ni vaša kralježnica pritom ne pati. Kvalitetan uredski stolac nešto je u što vrijedi investirati. Ako vam vaš poslodavac ne želi ili ne može omogućiti kvalitetan stolac, napravite to sami. Ta će investicija zasigurno dugoročno pomoći vašem tijelu, ali i sveukupnom radu.

Glazba

Mnogi na poslu slušaju radiostanice. Ipak, mnoge vas informacije, pa čak i ako to nisu vijesti već i pjesme, mogu dekoncentrirati i odvlačiti vaše misli u drugom smjeru od posla. Savjetujemo da na poslu slušate samo akustičnu glazbu, mirne melodije, pa čak i zvukove prirode. To će djelovati umirujuće na vaš mozak, a istovremeno ćete se moći fokusirati samo na ono što u tom trenutku radite.

Vrijeme samo za vas

Tijekom vašeg radnog vremena, ako ste to u mogućnosti, osigurajte si određeno razdoblje u danu rezervirano samo za vas i vaše misli. U tom razdoblju, pa makar ono trajalo i nekih 15-ak minuta, budite sigurni da vas nitko neće ometati. Isključite telefon, mobitel ili internetski instant messanger.U tom vremenu ramišljajte o trenutačnom poslu ili o nekom od poslova koje u naredno vrijeme morate napraviti.

*****

Zapamtite, svoj uredski prostor uvijek morate prilagoditi sebi i svojim potrebama istovremeno razmišljajući i kako će taj prostor utjecati na mišljenja ljudi koji vam dolaze na sastanke. Vaš poslovni prostor je ujedno i prostor u kojem provodite veliki dio svojega dana. Ako ipak nemate tu mogućnost da sami sebi u potpunosti uređujete ured, razmislite o nekim sitnicama koje vas usrećuju, a koje mogu biti “neprimjetne” u uredu istovremeno ne mijenjajući zadan stil uređenja.

Komentari
Vježbanjem do savršene guze
Ljeto samo što nije tu, a vi još niste poduzele ništa po...
 
Uspješna motivacija za trčanje
Prije 3325 dana 7 savjeta kako se motivirati za trčanje i ne odustati...
U čemu je najbolje
Prije 3339 dana Koju odjeću i obuću odabrati za vježabnje, a koju izbjegavati...
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 2659 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 2835 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 2773 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 2987 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy