Kada nemate baš puno inspiracije za ručak, a ipak biste htjeli pripremiti nešto posebno, naša Tihana osmislila je super zanimljiv recept za pileće roladice s pistacijem i šljivama.
Osim što je izuzetno zanimljiva kombinacija, ovaj je obrok odličnog okusa i vrlo je zasitan, a za pripremu vam ne treba puno vremena.
Kao prilog možete poslužiti prepečeni kruh sa maslacem i svježe rajčice
Sastojci za dvije osobe:
dva veća pileća prsa (cca 400 g)
100 g pistacija
100 g suhih šljiva
100 ml kiselog vrhnja
maslac, sol, papar
Priprema:
Pileća prsa prerežite popola, ali da ostane u jednom komadu i istucite da postane tanko te da se može savijati u roladu. Posolite i popaprite s obje strane.
Nasjeckajte pistacije i šljive na sitno i spojite s kiselim vrhnjem u kremastu smjesu koju posolite i popaprite po želji.
Smjesu premažite preko piletine i uz pomoć prozirne folije namotajte u roladu koju iz pomoć čačkalica povežite da ne izlazi nadjev.
Stavite na pladanj, pokrijte i ostavite pola sata u hladnjaku.
Na tavi rastopite maslac i pržite sa svih strana dok se ne zažari. Prebacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite cca. 20 minuta.
Kad je gotovo, ostavite cca. 2-3 minute da se sokovi vrate u meso pa razrežite na ploške i poslužite.