Sabotirat ću te, ja sam pobjednica

Nema gore od ženske ljubomore


Objavljeno: 03.03.2012.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 3671 puta

Mislite da ne postoji gori oblik ljubomore od one kakvu nalazimo u vezama? O da, itekako postoji! Taj oblik ljubomore ne sadrži pripadnike jačeg spola, već samo dvije žene, od kojih jedna pokušava normalno funkcionirati i živjeti svoj život, dok se drugoj, zbog nedostatka samopouzdanja ili tko zna kakvih kompleksa ili možda dosade, to baš i ne svidi, pa odluči usporiti proces napretka ove prve.

Da, da, to je ona dobra klasična sabotaža koju obično koriste one curice koje u svemu žele biti prve, pa tako na Colonijin pjesmuljak "Svijet voli pobjednike" vesele skakuću i lamaću rukicama i pogledavaju oko sebe u nadi da će naći neku kojoj će podmetnuti nogicu. (Napomena: umanjenice koristim jer su one za mene malene bez obzira jesu li već predale zahtjev za mirovinu ili ih još ne puštaju u noćni klub. P.S. U cijelom tekstu ću ih nazivati "curicama", da ne kompliciramo. ;-)).

Sve ste se zasigurno susrele s ovim primjercima, bilo u srednjoj kada vam curica iza vas nije htjela šapnuti odgovor već ga je izlajala umjesto vas, bilo na poslu kad je još jedna curica izvršila neki šefov nalog par dana prije i to bez vašeg znanja, iako je rok tek slijedeći mjesec.

Curice su uvijek tu negdje, susretat ćete se s njima u svakom životnom razdoblju, bilo gdje da živite, pa čak i ako se s 87 preselite na Jabuku. One jednostavno postoje svugdje, razmnožavaju se ljubomorom, a ako im dopustite da vas izbace iz takta i pokažete im to – e, tek ste ih tad nahranile i osigurale im trajno boravište. Takva je sudbina nas žena, zbog čega zavidim muškarcima koji nemaju ovakve banalne životne situacije.

Što bi mogao biti razlog takvoj ljubomori?

Hm, ima ih na desetke, iako mi se čini da ni same curice ne znaju odgovor na ovo pitanje jer je većina njih rođena s tim. Nedostatak samopouzdanja ili osjećaj manje vrijednosti jedan je od njih. Curica koja ima ovu dijagnozu, osvajanjem prvog mjesta uz pomoć sabotaže, osjećat će se kao da nešto vrijedi, a njezino će poljuljano samopouzdanje naglo porasti.

Jedan od razloga ljubomore je i konstantna želja za pobjedom, za dolaskom na tron na putu do kojeg se ne biraju sredstva, jer je mišljenja da jedino kao pobjednica može dobiti stvari za kojima joj srce žudi. Još jedan, meni najzanimljiviji razlog prisutne ljubomore je taj da pojedine curice ne mogu podnjeti da jedna cura ili žena može biti bolja od njih pa će u startu činiti sitne bodljikave sabotažice, naivnom oku nevidljive, kako bi umanjile njenu vrijednost ili spriječile degradaciju na drugo mjesto.

Sad se javlja pitanje – kako ih se riješiti?

Nažalost, za ovakve slučajeve ne postoje, niti nadležne institucije, niti krema koju treba utrljati na željeno mjesto, ali postoji oružje koje ne iziskuje kucanje na vrata ni trošenje novaca, a zove se dobra stara ravnodušnost. Taj proces ide otprilike ovako... Vi i dalje nastavite po svom, držite se svojih uvjerenja i mišljenja da u svakom čovjeku ima nešto dobro, slijedite svoje želje i ciljeve bez uplitanja u živote drugih, a curicu doživite kao muhu koja vam je sletila na rame, ali će uskoro otići. Nemojte samo da vas zavaraju, dosta su umiljate. Što ih se prije otarasite to bolje. 

Komentari
Vjerovati sebi ili ...
Samo vjerovanjem u sebe postižemo zacrtane ciljeve i gradimo vlastiti život...
 
Krivo je ovo u
Prije 3340 dana Koliko smo i što zapravo spremni tolerirati...
Ostvarite svoje želje
Prije 3348 dana Otkrivanje snage u sebi za ostvarenje svake želje...
Atina: Mama d.o.o.
Kada na prvu izostane postnatalni entuzijazam...
 
Slušaj me sine
Prije 3684 dana 14 načina kako komunikacijom odgojiti poslušno dijete...
Najveći mitovi o trudnoći
Prije 3747 dana Što zapravo smijete, a što ne tijekom trudnoće...
Komuniciraj humanitarno!
Studentska inicijativa za pomoć onima kojima je pomoć neophodna...
 
Namirnice koje štede novac
Prije 3361 dana Čišćenje kućanstva bez jakih kemikalija...
Zajedničko ljubavno gnijezdo
Prije 3402 dana Savjeti za uređenje vašeg malog raja...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy