Seks je najbolji lijek

Pomaže u prevenciji nekih bolesti i poboljšanju tjelesnog stanja


Objavljeno: 05.11.2011.

Foto: luckyemperor.tumblr.com
Pogledano: 3979 puta

Naravno seks je uvijek jako bitan, no osim što je bitan za vašu vezu, a puno puta i za opće dobro raspoloženje i poletnost, bitan je i za zdravlje.

Dokazano je da seks pomaže u poboljšanju zdravstvenog i općenito stanja organizma, a i odlična je prevencija protiv nastanka nekih bolesti. (Naravno ako se ne zarazite nekom spolno prenosiom bolešću).
 Iako vam vjerojatno nije jedan doktor kao lijek neće prepisati SEKS, vrijedi se pokušati seksom sam izliječiti. ☺

U čemu seks sve pomaže:

Depresija

I bez istraživanja i nečije tuđe sugestije, i sami znate da se nakon seksa uvijek osjećate bolje, gotovo uvijek. Pa je već i sama ta činjenica dovoljna da vas možda izbavi iz depresije. Ono što je dokazano jest da sjeme muškarca sadrži neku kemikaliju koja ima antidepresivni učinak na žene. Hmmm…

Trudnoća

Seks je uzrok trudnoće, ali pomaže i tijekom trudnoće, posebice pred sam kraj. Naime, žene koje su nadomak porodu, često se poseksaju kako bi ubrzale proces. Sjeme sadrži prostaglandine koji pospješuju otvaranje/širenje vrata maternice, a tijekom orgazma proizvodi se oksitocin, koji pomaže potaknuti trudove.

Glavobolja

Iako seks ponekad može biti i sam uzrok glavobolje, često je može i izliječiti. Kako se tijekom seksa sva napetost u tijelu opušta, tako je moguće i da se opuste krvne žile u mozgu zbog čijeg vas nepravilna rada boli glava.

Predmenstrualni grčevi

Seks prije menstruacije svakako će vam pomoći u smanjenju predmenstrualnih grčeva prvenstveno zbog opuštanja mišića i opuštanja oslobađanja ednorfina, što se uvijek događa tijekom seksa.

Artritis

U svojoj knjizi “ Kako liječiti artritis seksom i alkoholom”, reumatolog Carter V. Multz, tvrdi da seks, isto kao i alkohol, uz dodatno liječenje, može ublažiti bol, smanjiti otekline ili upale uzrokovane artritisom.

Prehlada

Švicarski znanstvenik Manfred Schedlovski, tvrdi da seks ima pozitivan učinak na fagocite koji su zaduženi za uništavanje bakterija koje uzrokuju prhladu. Fagociti tijekom seksa rastu, a njihov se broj nakon orgazma i dvostruko poveća.

Stres

Orgazam vam pruža izvrstan način opuštanja, a čak i kada ga ne doživite, svejedno ćete doživjeti olakšanje. Tko još nakon toga može biti pod stresom?

Zdravlje zubiju

Ljubljenje, isto kao i oralni seks, ptiče veće lučenje sline. Veća količina sline pomaže odstraniti ostatke hrane sa zubiju, sprečava nastanak plaka, i smanjuje razinu kiseline koja uzrokuje propadanje zubiju. Sjemena tekućina iz penisa također pomaže u zaštiti zuba.

Visoki krvni tlak

Muško sjeme navodno snižava krvni tlak kod žena. Posebno, gutanje sjemena (hehe) pomaže u zaustavljanju preeklampsije, odnosno opasno visokog krvnog tlaka kojem su često izložene trudnice.

Nesanica

Mnogi ljudi nakon iscrpljujućeg i potpuno opuštajućeg seksa, vrlo lako mogu zaspati i utonuti u najljepši san. Svi mišiću opušteni.

Bezenergičnost

Ako vas ne baci na spavanje, onda vam da energije. Tijekom seksa naravno imate odličnu tjelovježbu, odnosno fizičku zadovoljštinu, ali i onu emocionalnu. A poznato je da tjelovježba, iako tijekom nje gubite energiju, u konačnici ju dobivate.

Mamurluk

Seks zasigurno neće spasiti vašu jetru od alkohola, ali će vam pomoći u sprečavanju agresive i živčanoće (ako su to vaši simptomi nakon burne alkoholizirane noći). Tijekom seksa oslobađa se puno endorfina i oksitocina koji stimuliraju stezanje mišića, tako da će vam agresiva biti zadnja na pameti.

Štetne tvari u organizmu

Seks tjera vašu krv da jače pumpa, što će vam pomoći pri izlučivanju štetnih tvari u organizmu.

Bolesti srca

Povećana razina estrogena tijekom seksa, kod žena pomaže u zaštiti od srčanih bolesti. Muškarci koji se seksaju dva ili više puta tjedno, imaju manje izglede za srčani udar.

Rane

Neke su znansteve studije dokazale da oksitocin, koji se oslobađa tijekom seksa, može pomoći u bržem zacjeljivanju rana. Manji problemi s mentalnim procesima

Svaki puta kada se seksualno uzbudite ili doživite orgazam, otpušta se hormon dehidroepiandrosteron koji dokazano pomaže pri poboljšanju vaših mentalnih procesa poput pažnje, pamćenja, govora, rješavanja problema ili pak donošenja odluka.

Iritacije kože

Znoj koji se otpušta tijekom seksa očistit će vaše pore i svakako pomoći u otklanjaju osipa, crvnila i drugih sličnih problema s kožom.

Bol

Endorfin koji se oslobađa tijekom seksa, pomoći će vam i u ublažavanju gotovo svih boli.

Debljina

Ako nemate volje za odlazak u teretanu, onda barem skoknite do kreveta s partnerom. Seks je odličan način rekreacija, a tom fizičkom aktivnošću, osim što ćete sagorijevati kalorije, jačat ćete i srce.

 


***Dakle, pravac u krevet, ali ne na spavanje ☺
 

Komentari
Vježbanjem do savršene guze
Ljeto samo što nije tu, a vi još niste poduzele ništa po...
 
Uspješna motivacija za trčanje
Prije 3068 dana 7 savjeta kako se motivirati za trčanje i ne odustati...
U čemu je najbolje
Prije 3082 dana Koju odjeću i obuću odabrati za vježabnje, a koju izbjegavati...
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 3057 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 3106 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 2516 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 2730 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy