Simply Red

Proljetni kolači od jagoda


Objavljeno: 01.04.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 12658 puta

Počinje sezona jagoda i s njom sezona ovih prefinih kolača. Svježi i lagani, savršeni su za sunčane proljetne dane. Pa krenimo. 

Sastojci:

Tijesto:
4 žumanjka
150 g šećera
2 jušne žlice vode
2 pune jušne žlice nutelle ili nekog drugog čoko-lješnjak namaza
150 g brašna
pola praška za pecivo
1 žlica ulja
4 bjelanjka
par zrna soli

Krema:
500 ml vrhnja za šlag
50 g kokosovog brašna
300 g nasjeckanih jagoda
nekoliko cijelih jagoda za ukras

Priprema:

Tijesto:

Odvojiti bjelanjke i žumanjke.

Bjelanjke istucite sa 5 dag šecera i par zrna soli u čvrsti snijeg.

U drugoj posudi miksajte: žumanjke s ostatkom šecera da nastane gusta pjenasta smjesa, zatim umiješajte vodu, nutellu pa brašno sa praškom za pecivo i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Biskvit pecite u kalupu veličine cca 30×34 cm u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva cca 15 minuta.

Krema:

Jagode očistite i nasjeckajte na manje komadiće.

Vrhnje za šlag miksajte na srednjoj brzini miksera 3-4 minute pa kratko miksajte na najjačoj brzini da šlag postane čvrst. Odvojite pet punih jušnih žlica šlaga za ukrašavanje. U preostali šlag dodajte kokos, malo izmiksajte pa umiješajte nasjeckane jagode.

Slaganje:

Ohlađen biskvit prerežite na dva dijela. Prvi premažite šlagom u kojem su jagode i kokos, prekrijte drugim dijelom i premažite šlagom odvojenim za ukrašavanje. Ostavite da se hladi. Kolač odrežite po dužini pa onda režite male ploškice.

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy