Nakon odličnih slatkih kiflica, danas vam donosimo recept za slane kiflice koje će sa stola nestati u sekundi i oduševiti sve koji ih probaju. Ove kiflice možete puniti na sto načina - sa slatkim ili slanim nadjevom, šunkom i sirom ili ih prerezati i namazati s nadjevom kad budu gotove. Dobar vam tek!
SASTOJCI
400 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
150 g maslaca
2 jaja
250 g svježeg sira
100 ml mlijeka
PRIPREMA
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Dodajte maslac narezan na listiće, razmućeno jaje i svježi sir pomiješan s mlijekom.
Umijesite glatko tijesto i ostavite u hladnjaku sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Tijesto razvaljajte, izrežite na trokute, oblikujte kiflice (punite po želji) i premažite ih razmućenim jajetom.
Kiflice možete posipati sezamom ili s krupnom soli te ih pecite 20 minuta.