Drage moje dame, što god vi fino skuhale, vaši dragi partneri i ljubavi života, uvijek se vraćaju starim korjenima i domaćim kuhinjama svojih mama i baka. Zato ću vam svaki tjedan pokloniti jedan običan domaći recept , slavonski čobanac, da ih iznenadite i vratite u djetinjstvo.
Slavonski čobanac za 4 osobe
Sastojci:
3 veće glavice crvenog luka
1-2 lovorova lista
1 žlica vegete
½ žlice soli
½ žlice papra
1 žlica crvene paprika
½ žlice ljute papričice
1 žlica masti
1 žlica pirea od rajčice
600 g juneće lopatice
600 g svinjske lopatice
Priprema:
Meso izrežite na kockice, a luk izmiksajte u blenderu što sitnije. U zagrijanu posudu stavite mast i dodajte luk, čim se malo ispirja dodajte meso, lovor i malo vode. Kad meso omekša dosipajte 1,5 l vode i sve ostale začine. Začine i vodu uvijek dodajte pomalo jer jedino vi znate koji su najdraži okusi vašem najdražem.
*Sigurna sam da ćete uspjeti, ali ako ne, uvijek ću vam pomoći u mojoj kuhinji i biti vaš besplatni učitelj, a to će ostati naša mala tajna. Slobodno si pripišite sve zasluge.
Tu sam za vas, vaša tajna prijateljica D.