Stara pravila prvog spoja koja vrijedi prekršiti

Pravila su tu da se krše – prekrište stara i uvedite nova pravila prvog spoja


Objavljeno: 10.02.2012.

Foto: twitter
Pogledano: 4629 puta

Prvi spoj s tipom, uuu, kakvo uzbuđenje.

No, postoje neka stara, tradicionalna pravila  prvog  spoja koja poštujemo zbog tko zna kojih, samo nama poznatih ili nepoznatih razloga, a koja nas zapravo samo koče kako bismo u potpunosti uživali.

Srećom, pravila su tu da se krše ☺

1. Staro pravilo:  Nema seksa na prvom spoju, al na trećem mu uskočite u krevet

Pravila oko toga kada je vrijeme za prvi seks s određenim partnerom mogu biti vrlo zbunjujuća. Vjerovanje da se seks mora dogoditi nakon određenog broja spojeva, može uzrokovati umjetnu situaciju, a taj dugoočekivani tajmerski seks može ispasti katastrofa – u većini slučajeva i ispadne katastrofa.

Novo pravilo:

Kemija i privlačnost između dvoje ljudi razvijaju se sami, a seks se događa spontano, onda kada su obje strane na vrhuncu strasti i kada osjećaju da se to mora dogoditi – bez obzira na to je li to tjedan, dva ili mjesec dana nakon spoja…Ako on požuruje i forsa seks, a vi se ne osjećate kao da je za to vrijeme, jednostavno ga prekrižite. Ako pak vi želite seks, a on ne, također ga prekrižite, očito niste seksualno kompatibilni. No, kako god bilo, poanta je da da vam pravilo o određenenom vremenskom roku kada je najbolje poseksati se, neće zapravo pomoći da shvatite kada je zaista pravo vrijeme za seks.

2. Staro pravilo: Žena ne bi trebala prva pozvati muškarca na spoj

Ma da, kako da ne…To zamrlo pravilo neki još uvijek poštuju, a time i riskiraju da zapravo možda nikada ne odu na spoj sa željenim muškarcem. Kao, ako žena pozove muškarca na spoj, on se neće osjećati muževno itd…Uglavnom, potpuno krivo.

Novo pravilo:

Nema ništa loše u tome da, ako upoznate muškarca koji vam se sviđa, ga pozovete na kavu, odnosno spoj. Kako biste skupile snage i suzbile strah od odbijanja, zapamtite dvije stvari:

Prvo: Muškarac koji se kao izbezumi što ga to pitate, ionako nije vrijedan vaše pažnje.

Drugo: Muškarci se također boje odbijanja, tako da, ako vi učinite prvi korak, to će mu biti samo olakšanje, da jednom nije sav teret samo na njemu.

3. Staro pravilo: Na prvom spoju nikada ne pričajte o bivšem ili o planovima za budućnost

U ovome pravilu ima zrno istine. Naime, o bivšem neće pričati tijekom cijelog spoja i time potencijalnog sadašnjeg baciti u drugi plan. No ipak, na prvom spoju morate biti otvoreni i iskreni – zašto bi vaša prošlost bila tabu tema?

Novo pravilo:

Spomenuti bivšeg tu i tamo je zapravo dobra ideja, jer na taj način možete natuknuti dotičnom što očekujete od nove veze, odmah vidjeti njegovu reakciju i kolko-tolko znati na čemu ste s njim. Na primjer, kako ste iz prošle veze naučili da volite muškarce koji su ambiciozni, jer vaš bivši to nije bio. I slično tome. Naravno ne pretjerujte. Također slobdono recite kakvi su vam planovi za budućnost, zašto on to ne bi znao, pa neće se valjda prepasti. Na kraju krajeva, po njegovoj ćete reakciji vidjeti ima li on izgleda da se uklopi u vašu sliku budućnosti.  

4. Staro pravilo: Izbjegavajte osjetljive teme poput politike i religije

Ovo pravilo postoji zato što biste zahvaljujući raspravljaju o temi religije i/ili politike, spoj mogli začiniti žestokom svađom. No, što je tu loše?

Novo pravilo:

Iako nije baš nužno da na prvom spoju morate saznati primjerice za koga je on glasovao na izborima, no ipak, nekada ćete to morati ionako saznati. Nekada morate saznati kakve su njegova politička i vjerska opredjeljenja. Može ispasti totali fanatik, vaša potpuna suprotnost, pa zašto ne biste to odmah saznali? Samo ne ulazite u preduboke rasprave, na kraju krajeva, ne poznajete ga dugo, tko zna na što je spreman ako povrijedite stajališta njegove politike ili vjere.

5. Staro pravilo: Ako ste razvedeni, pričekajte mjesec dana za svaku godinu koju ste bili u braku, prije nego počnete ponovno izlaziti

Ako vam je mama ili baka rekla ovo “pravilo” u namjeri da vas “spasi” od zalijetanja u nove veze, zapamtite samo da to nema nikakve veze s tim kada ste vi zapravo spremni za novu ljubav.

Novo pravilo:

Uzmite si neko vrijeme da razmislite što želite i tada odlučite kada ste spremni – samo za spoj, pa i za novu ljubav. Nemojte da vas prethodna loša iskustva sputavaju.

6. Staro pravilo: Muškarac uvijek mora platiti

Ovo je također jedno prastaro pravilo koje je možda vrijedilo prije 200 godina kada je to bilo normalno. Danas pak, vi kao žena možda se i bolje financijski držite od svoje pratnje, tako da…

Novo pravilo: Nema razloga da netko MORA platiti večeru/piće/izlazak – to je čista ludost. To tko će platiti ovisi o generaciji, načelima pojednica, ali i o tome tko je predložio spoj – jednostavno je čudno da to uvijek bude muškarac.

*****

Sada razmislite, slijedeći navedena, stara, pravila zapravo ste mogli završiti u vezi s muškarcem koji vam uopće ne odgovara, a samo zato što vas je nešto bilo strah pitati i slično.

Zato, uvedite nova pravila, neka ništa ne bude tabu tema. Budite svoji, iskreni, ne lažite. Neka on o vama stekne onakav dojam kakvi vi zaista jeste, jer inače – koji je smisao?

Komentari
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2930 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 3072 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 2779 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 2902 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 2964 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 3050 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy