Stop izletima u prežderavanje

Laganije vježbe za predbožićni ugođaj


Objavljeno: 21.12.2011.

Foto: Screenshot
Pogledano: 4282 puta

Što ti je kolač (Božićni kolač) napravljen doma, ako ga u više navrata ne probaš – dok je u fazi spravljanja, naravno! Probati kremu, glazuru, šlag ili rastopljenu čokoladu. Prstom, da, pa tko će dočekati žlicu – zaroniti ruku u posudu treba!

Francuska salata, oh, majoneza, mrkvica, grašak, potrebno je svako malo probati kako bismo se uvjerili da je svaki začin i sastojak dostatno zastupljen... Pršut, kobasice, perad, mlinci, krumpir, sarma, SVE, apsolutno sve vrijedi probati i prije nego stigne do blagdanskog stola. ILI NE!!!

Prestanite isprobavati, kušati, degustirati, trpati u sebe, žderati! I dajte dopustite toj hrani da sretno stigne do pladnja pa i do stola. Tada navalite, ali damski (ako se damski uopće može navaljivati), no ni tada nemojte pretjerivati.

S vama smo 3, uskoro će biti 4 mjeseca, neke su od vas zasigurno bile u treningu i prije druženja s nama i ne želite valjda sav višemjesečni trud prosipati u tih tjedan-dva. Pogotovo s obzirom na to da jako dobro znate s koliko se lakoće masnoća skuplja na guzi, trbuhu, struku i nogama.

O popularnom i sveprisutnom programu fat burninga pisat ćemo kada sadržaj blagdanskog stola slegne i kada vam dođe iz guze (tada nešto većih dimenzija :P ) u glavu da je zaista krajnje vrijeme da se pokrenete. U ovom predbožićnom ugođaju predložit ćemo vam ipak nešto lakši oblik treninga/tjelovježbi.

Drage mame i bake i to one koje ste još sretne što vaše zlato nije kročilo u prekrasno razdoblje zvano pubertet:

Hrvatsku je ovih dana po prvi put ove zime zabijelio snijeg, sve vi čije su ulice, nasipi, brjegovi snježni – klinca na sanjke i vucite, gurajte, hodajte uzbrdo, uspinjite se, spuštajte, s ''teretom“ u obliku vaših najdražih. Ima li ljepše od zimske večeri od one u kojoj snijeg svijetli i daje šljokičasti odsjaj, vaši mališani vas okružuju, da nemate uši – osmijeh bi vam sezao preko glave, a pritom vježbate i radite i na onoj svojoj (zahtjevnoj) fizičkoj komponenti.

Za one druge generacije koje su lagano frustrirane jer je božićno vrijeme vrijeme za obitelj, a čiji pubertetlija okreće očima i na samu pomisao o božićnom druženju:

Metla je vaš saveznik u ispucavanji frustracija! Metla i lopata, osim što ćete biti korisne, mišići ruku, trbuha te leđa ovom će radnjom biti učvršćeni, a i vi ćete se još bolje osjećati znajući da ste se ispucali na svježem zraku, na lopati, metli i novonapadalom snijegu, umjesto na suprugu, kćerkici ili sinčiću.

Djevojke koje su još u fazi bezbrižnosti, one bez potomaka:

Šaljemo na Sljeme ili lokalno brdo (ovisno o tome odakle nas čitate). Skupite ekipu, udišite svježi zrak, zarumenite obraze oštrim vjetrom, a ne rumenilom, hodale ili se sanjkale – snijeg i radosti na njemu za vašu će figuru i kardio-vaskularni sustav učiniti svoje!
Ako ste od onih koje ne vole snijeg i snježne radosti – trk u krevet momku/mužiću/partneru i sagorite te kalorije na najugodniji mogući način.

Samo maknite više taj nos i prste iz hladnjaka!

Komentari
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 2654 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 2830 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 2768 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 2982 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 3309 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 3358 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy