Strašni čokoladni pauci

Halloween desert u obliku pauka s bijelom i tamnom čokoladom


Objavljeno: 31.10.2012.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 1816 puta

Curke, Halloween je, i osim strašnih maski i strašnih partyja, trebalo bi napraviti i strašan desert. Zato imamo našu Tihanu, koja je za vas odlučila napraviti strašne slatke pauke od čokolade. 



Sastojci za 20-30 cake popsa:

Biskvit:

4 jaja
1 vanilin šećer
120 g šećera
120 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1 dcl mlijeka
40 g kakaa

Krema:

75 g tamne čokolade
75 g bijele čokolade
1 jaje
20 ml vode
150 ml vrhnja za šlag

Ukras:

300 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
20 ml vrhnja za šlag (tučenog)

Priprema:

Jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti.

Nakon toga umiksajte brašno prosijano s praškom za pecivo i kakaom te lagano miksajući dodavajte mlijeko.

Pecite u bilo kakvom kalupu na 180 stupnjeva između 18-20 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno - ako na čačkalici ne ostane nikakav trag znači da je gotovo.

Biskvit potpuno ohladite. :)

U međuvremenu krenite u pripravu kreme.

Čokolade raskomadajte i stavite da se otope na pari u većoj posudi.

Miješajte povremeno da se ne zgruša jer se često zna dogoditi kod bijele čokolade!

Nakon što se otopi dodati jaje pomiješano s vodom i brzo ručnom mješalicom miješajte cca. 1-2 da se jaje termički obradi na pari.

Nakon toga ostavite u hladnjaku da se prohladi. U posudu za miksanje stavite slatko vrhnje i prohlađenu čokoladnu smjesu te miksajte željene čvrstoće.

Raskomadajte biskvit na komadiće i povežite ga s kremom od koje pravite kuglice :)

Kuglice stavite u zamrzivač na par sati da postanu kompaktne.

Otopite čokoladu sa žlicom ulja na pari i svaku kuglicu umačite u čokoladu. Možete ju staviti i na naeki štapić pa da baš bude "pop" ili samo na pek papir bez štapića. Vratite u hladnjak da se čokolada stisne. U međuvremenu na pek papir od preostale čokolade istisnite nekoliko ravnih crta iste veličine koje će oslužiti kao noge za STRAAAAŠNOG PAUKA :D

Nakon što kuglice izvadite iz hladnjaka s malo otopljene čokolade im priljepite "nožice" koje su također stajale u hladnjaku. Ako vam je teško ili se nožice tope možete si pomoći čačkalicom ili jednostavno umjesto čokoladnih nožica staviti slane štapiće :)

Za velike izbuljene oči stavite malo šlaga ili otopljene bijele čokolade :) 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy