Stručni savjeti za njegu obojane kose

Savjeti Pantene Pro-V globalnog ambasadora Sama McKnighta


Objavljeno: 23.11.2011.

Foto: Pantene
Pogledano: 2666 puta

Od “haute couture” do rada s vodećim celebovima s “A” liste, Sam McKnight, Pantene Pro-V globalni ambasador, u stalnoj je potrazi za novim trendovima s područja njege kose koje donosi na modne piste, ali također i u svakodnevni život.

“Modeli i slavne osobe s kojima surađujem često imaju bojanu kosu koju neprestano iznova stiliziraju za potrebe snimanja i brojnih showova, pa slobodno mogu reći da takav lifestyle “uzima danak” kada je kvaliteta kose u pitanju”, kaže Sam McKnight.

“Bojana kosa zahtjeva posebnu brigu i njegu. Napredak u tehnologiji znači da proizvodi poput Pantene Pro-V Color Therapy ne samo da njeguju kosu; oni sadrže suvremene, multi-tasking formulacije koje doista pomažu da kosa dobije živost, sjaj i produženi učinak boje.”

Pitanje: Ako je moja kosa bojana, zašto uopće trebam proizvode specijalizirane za bojanu kosu?

Unatoč brojnim dostignućima kada su boje za kosu u pitanju, kao što je nova formula koja omogućava manje agresivan tretman, ne postoji dovoljno jasna poruka da će kosa bolje izgledati ako koristite specijalizirane proizvode za bojanu kosu duže vrijeme. Žene znaju koristiti takve proizvode tri tjedna, i nakon toga zaboravljaju na posebnu njegu kose i fokusiraju se samo na proizvode za stiliziranje sve do ponovnog bojanja. Ali sada imamo novu kategoriju proizvoda za njegu bojane kose, Pantene Pro-V Color Therapy kolekciju koja njeguje kosu i pomaže da boja traje duže.

Pitanje: Koliko često treba prati bojanu kosu?

“Ako živite u urbanoj sredini koja podrazumijeva i zagađeni okoliš, kosu trebate prati češće. No, nakon tretmana bojanja kose, predlažem “preskočiti” pranje dva do tri dana kako biste joj pomogli da zadrži sjaj. Kako biste sačuvali boju što duže, perite je samo jednom, a ne dva puta kako mnogi preporučuju.

Pitanje: Postoji li “it stil” koji je univerzalan, a ujedno pomaže da bojana kosa izgleda bolje?

Najbolji stil kojim boja dolazi do izražaja je klasični bob, do ramena ili iznad. Takva frizura naglašava sjaj, a “tupo” rezani vrhovi dobro izražavaju trajnost boje.”

                                                 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy