Testovi za buduće roditelje

Nakon ovih testova, spremni ste postati roditelj


Objavljeno: 07.10.2011.

Foto: Sara Čordaš
Pogledano: 5209 puta

Ako ne znate je li vam došlo vrijeme da postanete roditelj ili biste htjeli postati roditelj, a malo vas je strah što ćete i kako ćete, hoćete li se snaći i slično, možda bi vam ovi testovi mogli dati odgovor i pripremiti vas za tu važnu ulogu u vašem životu. Nakon testiranja, stvaranje vlastite obitelji može započeti. :-)

TEST 1 – Nered

Uzmite teglu pekmeza, malo pojedite, a ostatak razmažite po kauču i po zavjesama, može i po tepihu. Zaronite rukama u zemlju posude s cvijećem koju ste neposredno prije zalili i takvim rukama prođite malo po zidovima (po mogućnosti svježe pofarbanim).

Kada ne pojedete sendvič do kraja, slobodno ostatak sakrijte negdje između jastuka kauča ili jednostavno gurnite pod kauč ili odbacite negdje iza kauča. Ostavite neka se raspada na tom mjestu cijelo jedno godišnje doba.

Uzmite najveću kutiju legića i razbacajte ih svuda po kući. Stavite povez na oči, i hodajte po kući spotićući se na legiće, a da pritom ne ispustite ni glasa. Morate biti tiho kada dijete spava.

TEST 2 – Odlazak u dućan

Ako ne možete posuditi dijete od vaših prijatelja ili rodbine, kako biste s njim otišli u dućan da se istestirate, test će biti još učinkovitiji ako umjesto djeteta sa sobom povedete jednu ili dvije manje životinje – bez uzice. Uvijek ih držite na oku i budite spremni platiti za sve što unište ili pojedu.

TEST 3 - Dresura

Otiđite u ribarnicu i kupite živu hobotnicu, što veću. Stavite je u mrežicu i pobrinite se da niti u jednom trenutku, niti jedan krak ne izađe iz mrežice. Ako to uspijete, s djetetom nećete imati nikakvih problema.

TEST 4 - Hranjenje

Uzmite posudu i u nju nalijte malo mlijeka, a slučajno neka vam upadne i malo vode. Objesite tu posudu o konop neku na povišenu površinu. Zaljuljajte posudu i pokušajte u nju staviti žlicu primjerice pahuljica, glumeći da vam je ruka avion: “ide ide ideeeee avioooon. “ Kada uspijete, bacite cijeli sadržaj, zajedno s posudom, na pod.

TEST 5 – Noć

Uzmite malu platnenu vrećicu i napunite je s 3-5 kg pijeska (to je kao vaša beba). U 20:00 sati uzmite vrećicu u naručje i zaplešite lagani valcer neprestano pjevušeći do 21:00. Položite vrećicu u ležeći položaj i postavite budlicu na 22:00. Ustanite i potom do 04:00 ujutro otpjevajte baš sve pjesme koje ste ikada čuli. Izmislite još koju pjesmu ako je potrebno. Postavite budilicu na 05:00, ustanite i napravite doručak. Ponovite cijeli postupak u sljedećih 5 godina, s osmjehom na licu, naravno.

TEST 6 – Psihički test

Priskrbite si jednu sjedeću vreću (znate ono što unutra ima stiropor, pa kako god sjednete na to, uvijek se prilagodi vašem sjedenju) i zakačite ju preko odjeće na prednji dio vašeg tijela. Ostavite to tako sljedećih 9 mjeseci. Nakon što to razdoblje prođe, izvadite iz vreće otprilike 10% tog stiropora kojim je punjena. I nastavite dalje…

Otiđite do najbližeg kioska i kupite novine. Otiđite kući i po posljednji puta u životu ih pročitajte u miru.

KONAČNI TEST

Otiđite kod prijatelja ili rodbine koji već imaju dijete. Održite im par lekcija o tome kako mogu bolje disciplinirati dijete, kako mogu naučiti biti strpljiviji, tolerantniji i o tome kako je najbolje hraniti, uspavljivati i kupati dijete. Savjetujte im, vi sigurno znate bolje. Uživajte u tom iskustvu, jer to je zasigurno zadnji puta kada ćete imati odgovor na svaki problem oko djeteta.


Sretno s testovima!

Komentari
Atina: Mama d.o.o.
Kada na prvu izostane postnatalni entuzijazam...
 
Slušaj me sine
Prije 3434 dana 14 načina kako komunikacijom odgojiti poslušno dijete...
Najveći mitovi o trudnoći
Prije 3497 dana Što zapravo smijete, a što ne tijekom trudnoće...
Gumena traka obložena satenom
Zašto zahvaliti ljudima koji guraju nos gdje mu nije mjesto...
 
Sumnja da mutim s
Prije 3177 dana Što učiniti kada vaša prijateljica sumnja u vaše namjere s njezinim dečkom?...
Borba s vjetrenjačama zvanim
Prije 3188 dana Brinemo li se ponekad previše što drugi misle nama?...
Vjerovati sebi ili ...
Samo vjerovanjem u sebe postižemo zacrtane ciljeve i gradimo vlastiti život...
 
Krivo je ovo u
Prije 3089 dana Koliko smo i što zapravo spremni tolerirati...
Ostvarite svoje želje
Prije 3098 dana Otkrivanje snage u sebi za ostvarenje svake želje...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy