Trikovi za prvu pomoć

Mali trikovi, velika pomoć


Objavljeno: 25.09.2011.

Foto: m_bartosch
Pogledano: 4332 puta

Neke male svakodnevne nezgode i situacije, itekako vam mogu zagorčati život, ili barem taj dan. Škaklja vas grlo, imate tremu, opekli ste se na vruće ulje? – srećom, postoje trikovi za sve. Ne jamčimo da će svaki od ovih trikova uspjeti, no vrijedi pokušati.

Škakljanje u grlu

Kada osjećate neugodu u grlu, kao malo škakljanje, i ne znate kako da zapravo počešete grlo?! – možete si pomoći tako što ćete počešati uho. Stimulirajući živce u uhu, stvorit će se refleks u grlu, odnosno stvorit će se grč koji će vas osloboditi škakljanja. Problem riješen.

Problem sa sluhom

Nalazite se u bučnoj prostoriji i razgovarate s frajerom koji vam se jako sviđa. No, problem je što ga zbog buke gotovo da i ne čujete. U takvim situacijama uvijek se prema sugovorniku nagnite desnim uhom, jer ono bolje upija ritam govora. Ako pak negdje u daljini čujete neku super pjesmu, osluškujte pak lijevim uhom, jer ono bolje hvata glabene tonove.

Moram hitno na wc

Popili ste 4 litre vode ili neke druge tekućine, a najbliži toilet je od vas udaljen 200 km. Mislite da vam nema spasa? – Varate se. Probajte zaokupiti misli nečim drugim, primjerice razmišljajte o seksu. Seks općenito zaokuplja misli, pa ćete vrlo vjerojatno zaboraviti da vam je sila na wc.

Bezbolna pikica

Grozite se od pomisli da morate doktoru, a pogotovo kada znate i da ćete dobiti pikicu u guzu ili gdje već. Ne brinite se, i za to postoji rješenje. Naime sve što trebate napraviti u trenutku kada pikica ulazi u vaše tijelo je – zakašljati. Nećete osjetiti ništa.

Zubobolja

Kada vas boli zub, kao prva pomoć, pokraj rakije, dolazi led. Uzmite par kockica leda, i trljajte ih u obliku slova V na području dlana između palca i kažiprsta. Živci koji se nalaze u tom V području, stimuliraju dio mozga koji blokira signal boli na dijelovima lica i ruku.

Pec-pec

Kada slučajno tijekom kuhanja opećete prst, umjesto da panično tražite led ili stavljate prst pod mlaz hladne vode, pokušajte čim prije opećeni prst pritisnuti na dlan druge ruke. Opećeni dio tako će preuzeti normalnu temperaturu vašeg tijela, a izgledi za bubuljicu bit će manji.

Hvata vas trema

Zbog nekog vas događaja hvata neopisiva trema i ne znate kako da je se riješite? – Jednostavno, stavite palac u usta i pušite. To bi trebalo usporiti otkucaje srca, a time i smanjiti vašu tremu.

Zautavite ringišpil

Malo ste pretjerali s pićem te ste nakon lude noći jedva dočekali da legnete u krevet, a kad ono ringišpil. Čim sklopite oči, cijela soba se vrti. Postoje dva trika, koja prema iskustvima, kod nekih pale, kod nekih baš i ne. No u toj situaciji sve vrijedi pokušati. Naime postoji opcija da dok ležite u krevetu samo jednu nogu spustite na tlo ili pak dlan ruke položite na nešto stabilno – od toga bi vam trebalo biti bolje.

 

 

Više fotki ovog autora možete pogledati ovdje

Komentari
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 3831 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 3880 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Vježbanjem do savršene guze
Ljeto samo što nije tu, a vi još niste poduzele ništa po...
 
Uspješna motivacija za trčanje
Prije 3842 dana 7 savjeta kako se motivirati za trčanje i ne odustati...
U čemu je najbolje
Prije 3856 dana Koju odjeću i obuću odabrati za vježabnje, a koju izbjegavati...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 3290 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 3505 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy