U borbi protiv salastih naslaga

Kako odabrati pravu tjelovježbu za sebe


Objavljeno: 16.01.2012.

Foto: Sara Čordaš
Pogledano: 3207 puta

Ukrase ste pospremile u kutiju za sljedeći Božić, a kolače, suhomesnate i ine ostale delicije pretvorene u pokoju kilu više, u kutiju zvanu trbuh/guza/bedra.

Našle ste se pred ogledalom gdje mjerite okom ili centimetarskom vrpcom novonastale naslage, razmišljate čime ove, 2012.godine izvršiti i nastaviti izvršavati učestalije nego prošle godine, napad na spomenute problematične zone.

Sljedeći vaš korak je pretraživanje po internetu u kojem dolazite do spoznajete kako sve vrišti od ludih ponuda, programa, zabavnih i onih manje zanimljivih tečajeva tjelovježbi.

Internet je još dobra opcija jer ste svjesno zaglibili u pretraživanju, ali kada npr. stojite na stanici i vrtite film od neke zanimljive scene koja vam se zbila, uhvatite se kako zapravo nesvjesno zurite u letak s *PONUDOM*, savršenom ponudom BAŠ ZA VAS, vaše tijelo, um i duh!

Koliko ste puta zauzeli poziciju za štednjakom dok je vaše najdraže dohvatilo daljinski upravljač i tada niste mogle ne čuti bezbroj reklama kojima žele što brže i vjernije prodati raznorazne proizvode, od sprava za ''topljenje“ sala do čarobnih napitaka. Priznajte, tada ste bar na tren pomislile na kupnju istog.

Što vam je uz sve te silne ponude činiti, klišejasto je i otrcano, ali zaista je najvažnije "duboko udahnuti i pogledati sebi u dušu". Grozno zvuči, hajdmo preformulirati. Naime, da biste vježbali s ugodom, a time i automatski više napredovali, morate zadovoljiti osnovni princip a to je – baviti se tjelovježbom koja vas najviše (ili bar malo više od ostalih) veseli.

Koju tjelovježbu odabrati?

Svrstavate li se u skupinu onih koje jedva dočekaju vikend (a ne rijetko i srijedu ili neki drugi random dan u tjednu) kako bi se isplesale, tada preporučamo bilo kakav tečaj te bilo kakvu vrstu plesa. One koje su prigrlile objeručke svoju seksualnu i senzualnu stranu sigurno će pohrliti na upis popularnog S-faktora, dok će one s malo manje samopouzdanja iz svoje konzervice izviriti s idejom o latinoameričkim i/ili standardnim plesovima.

Među vama ima sigurno i onih koje su pomalo spartanski nastrojene pa ih privlače trenažeri, utezi, a možda i momci koji obitavaju po – teretanama. Birajte neku koja se nalazi u blizini vašeg doma ili ureda, nemojte uplaćivati članarinu negdje samo zbog imena teretane nego se pokušajte raspitati kod nekog iz prve ruke o njezinoj kvaliteti i probajte ciljati one koje nude više različitih programa u jednoj cijeni. Kao što zasigurno ne kupujete prve cipele na koje naletite, tako razmislite bar 2 puta prije prve uplaćene članarine.

Za dame koje su nešto ratobornije ili one tanjih živaca koje su shvatile kako je korisnije stres ispucati na vreći ili sparing partneru nego na ukućanima – trk na tečaj samoobrane ili neke nove/stare/kombinirane borilačke vještine.

Za kraj, djevojke, žene, lutkice, bake: joga, pilates, ili sve popularniji TAI-CHI također spadaju u vrstu tjelovježbe koje će odstraniti vaše blagdansko blago iako intenzitet rada "na prvu" ne izgleda pretjerano zahtjevno. Optička varka, vjerujte!

Dobro razmislite i zapamtite, postoje programi koji nude ''usluge“ na dnevnoj bazi, time ćete uštedjeti i vrijeme i novac u slučaju da na samom startu shvatite da odabrano i nije najsretniji odabir. Vrijedi barem pokušati, u svakom slučaju i ako je potrebno promijeniti vrstu tjelovježbe, ali nikako ne i odustati od nje!

Vama kojima je ipak najdraže raditi na sebi individualno, u terminima "kad mi dođe želja za rad“, raznoraznim vrstama treninga u toplini vlastitog doma ili području dragog vam grada – female.hr i u 2012. piše samo za vas ☺ 

Komentari
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 3183 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 3359 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 3297 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 3511 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 3838 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 3887 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy