Ukrasna božićna drvca

Izradite ukrasna božićna drvca od papira


Objavljeno: 16.12.2011.

Foto: Jennifer Johner
Pogledano: 6163 puta

Izrada božićnih ukrasa može biti itekako zabavna, ali i jeftina, pogotovo kada ukrase izrađujete od papira. Donosimo vam jednostavan tutorial kako od šarenih ukrasnih papira napraviti božićna drvca koja mogu poslužiti kao samostalan ukras, ali i kao ukras na pravom božićnom drvcu. :-)

1. Izrežite tri kruga različitih veličina (opsega), mali, srednji i veliki, od ukrasnog papira. Možete šestarom ucrtati trag po kojem ćete izrezivati ili si označavanje kruga olakšati s tri okrugla predmeta (npr. bočicom laka za nokte, šalicom, malenim tanjurićem...) ovisno koje veličine želite. Zatim izrežite krugove koje ste označili na papiru.

2. Na svakom krugu izrežite jednu četvrtinu. Možete na pozadini označiti linije po kojima ćete rezati ili ju izrezati odokativno. Dijelove koje izrežete nećete trebati u daljnjoj izradi.

3. Svaki krug sada savijte u stožac i zaljepite po rubovima običnim ljepilom. Donji rub stožca zatim zarežite na trakice željene širine.

4. Uz pomoć olovke malo savijte zarezane rubove na svim stožcima.

5. Umetnite konac u željenoj boji u iglu i zavežite u veći čvor na jednom kraju. Iglom probušite prvo najveći stožac u vrhu, provucite iglu i povucite stožac do čvora.

6. Zavežite još jedan čvor nešto iznad najvećeg stožca te sada provucite iglu kroz onaj srednje veličine. Ponovite proces i za najmanji stožac. *Ako vam se dogodi da stožac prođe preko čvora vratite ga iznad i 'podebljajte' čvor vežući oko njega neku ukrasnu trakicu. Tako ćete zadržati stožac na željenom mjestu a vaš će papirnati borić izgledati još slađe.

7. Za kraj na ostatak konca možete ljepiti zvijezdice ili izrezane papirnate ukrasiće po želji tako da npr. izrežete dvije zvijezdice iste veličine i zaljepite ih tako da obuhvaćaju konac.

Ova slatka ukrasna božićna drvca možete izraditi i od više krugova/stožaca, u različitim veličinama i bojama, a zbog jednostavnosti izrade savršeni su za izradu s djecom.

Stoga, bacite se na posao !  

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy