Umjesto slamnatog šešira – slamnata kosa?

Spasite svoju suncem oštećenu kosu


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Schwarzkopf Professional
Pogledano: 4852 puta

Sunce, sol, vjetar i klor odradit će svoje tijekom ljeta te će na kosi stvoriti vidljiva oštećenja. Isto kako i za kožu, tako i za kosu, UV zrake sve jače dijeluju na pojedinu vlas i time smanjuju količinu keratina i lipida te potiču pucanje aminokiselinskih mostova, zbog čega dolazi do otvaranja kutikule i pucanja vlasi. Sve to čini kosu grubom i beživotnom te joj se gubi svaki sjaj. Ako niste zaštitili svoju kosu još prije dolaska ljeta, oštećenja su neizbježna, a vi svakako po povratku s godišnjeg, odmah posjetite svog frizera kako bi procijenio koliko vam je kosa zaista oštećena i prema tome odredio ''terapiju''.

Bojenje kose

Ako bojite kosu, i mislite da će vam dodatno bojenje samo još više oštetiti kosu – varate se . Bojenje nije zabranjeno, čak će biti i potrebno – naravno samo u slučajevima ako upotrebljavate kvalitetne i njegujuće boje koje sadrže Color Crystal Complex, Miracle Tree proteine i nijegujuće razvijače.

Šišanje

Ako ste u fazi puštanja kose i trenutačno ne biste htjeli pod škare – ne brinite se. Nije potrebno ošišati puno kose bez obzira na to koliko oštećeno izgleda. S današnjim tehnologijama dovoljno je samo malo ošišati kosu, a raznim visokokvalitetnim proizvodima odraditi ostatak obnove čak i najoštećenije kose.

Šamponi

Šamponi koje upotrebljavate ne smiju biti agresivni (to se podrazumijeva za niskokvalitetne šampone i za proizvode koji rješavaju probleme vlasišta, perut,opadanje i slično.), već u sebi moraju sadržavati određenu koncentraciju njege, kao što su šamponi Schwarzkopf Professionala BC Moisture Kick ili BC Smooth Shine. Barem jedanput ćete morati posegnuti za šamponom koji radi i čišćenje i piling kose kako biste s vlasi skinuli sve odumrle stanice i naslage nečistoće.

Intenzivna njega

Intenzivnija njega je obavezna. Pod to se podrazumijevaju svi tretmani, pakunzi ili maske koje imaju funkciju punjenja kose keratinom i aminokiselinama. Samo vrhunski i visokokoncentrirani proizvodi iz profesionalnih linija mogu odraditi vidljivu obnovu kose kao npr. oni iz kolekcije BC Rescue. Aminokiseline su jako bitan sastojak u kosi pa tako i u takvim proizvodima bez njih tretman neće moći obnoviti unutrašnju strukturu.

Sušenje

Prije svakog sušenja zaštitite kosu od visokih temperatura proizvodima s termičkom zaštitom. Visoka temperatura otvara kutikulu kose i time dozvoljava štetnim tvarima da ulaze u vlas. Nakon svakog sušenja kose na vrhove nanesite ulje ili fluid kao dodatnu zaštitu do idućeg pranja. Ti proizvodi mogu biti na bazi ulja, ali nikako na bazi silikona, jer će se tako stvoriti talozi na kosi.

 

I zadnje, ali ne i manje bitno – sve ovo što sam navela neka vam bude na umu i sljedeće godine, ali prije početka ljeta. Moja preporuka vama, kao i svim mojim klijentima, prije odlaska na more je da uz sebe uvijek imate liniju BC Sun Protect koja sadržava šampon, regenerator i zaštitno ulje. Vjerujte, vaša kosa bit će vam zahvalna!

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy