Vatreni dečki, 5. sezona

Privatni život u kaosu, prijatelji izvan kontrole, a Tommy se i dalje igra vatrom


Objavljeno: 26.10.2011.

Foto: Sony Pictures Television Inc.
Pogledano: 4221 puta

Anegdote Tommyja Gavina (Denis Leary), njujorškog vatrogasca i spasioca, nastavljaju se i u epizodama pete sezone. Dramska serija, koja je tijekom prikazivanja na stekla mnoštvo hrvatskih obožavatelja i kultni status, kreće s petom sezonom na RTL2!

Nedugo nakon smrti oca i nesmotrenosti koju je počinio, Tommy Gavin se vraća u vatrogasnu postrojbu, a tamo ga čeka saslušanje i donošenje odluke koja će mu odrediti budućnost i karijeru. U međuvremenu, Tommy saznaje da je Janet (Andrea Roth) u vezi s Dwightom (Michael J. Fox), nekadašnjim sportašem. Pokušava kontrolirati svoje bezumno opijanje, no kada šef Feinberg (Jerry Adler) upoznaje tim s Genevieve Lazard, francuskom novinarkom koja radi istraživanje o godišnjici tragedije i terorističkog napada na World Trade Center, pandorina kutija se otvara i čini se da će se sve vratiti na staro. Tommy najprije odbija pogledati film o terorističkom napadu na New York, no kada ga vidi, uvjeren je da je njegov rođak živ. On i dalje balansira između Janet i Sheile (Callie Thorne) te pokušava popraviti odnos sa kćerima.

Situacija s Tommyjevim prijateljima nije ništa bolja – Lou se jedva oporavio od ljubavne veze, a osoba koja ga je dovela na rub bankrota sada traži njegov oprost. Mike (Michael Lombardi) kupuje bar za sebe i prijatelje kako bi imali mjesto za opuštanje. Francova (Daniel Sunjata) boksačka karijera je u usponu, a upoznaje i boksačicu za koju se emotivno veže. Sean (Steven Pasquale) se bori s rakom, a Sheila konačno pristaje da njezin sin Damien postane vatrogasac kako bi nastavio tradiciju u obitelji Gavin, što dovodi do nove pomutnje u vatrogasnim redovima.

Veterana vatrogasne ekipe, Tommyja Gavina, upriličio je neponovljivi Denis Leary, koji je 2005. godine nominiran za Zlatni globus za najboljeg glumca u ''Vatrenim dečkima''. Iste godine, te 2006. i 2007. nominiran je i za nagradu Emmy u istoj kategoriji za istu seriju. Slavni glumac, poznat po ironičnom humoru i oštrim komentarima, ponajprije je postao poznat u Engleskoj zahvaljujući uspješnim gostovanjima na kabelskoj televiziji. Leary je 1995. godine, zajedno s njujorškim producentom Jimom Serpicom (najveći projekt Comedy Central), osnovao producentsku kuću koja se udružila s Dreamworksom kako bi stvorila uspješnu TV seriju ''The Job''. Osim te serije, u kojoj je sudjelovao kao producent i glavni glumac, Denis Leary svojom je briljantnom glumom obilježio političku satiru nominiranu za čak dva Oscara, ''Predsjedničke laži'' i fantastičnu dramu ''Tajni život zubara''.

Suradnik Jima Serpica na ovom projektu je Peter Tolan, zapamćen kao producent i scenarist mega popularne serije ''Murphy Brown'', dobitnice nagrade Emmy. Pisao je scenarije za brojne uspješne filmove, među kojima su ''Uklet'' i ''Ljubimica Amerike'', a svoj je ugled zauvijek zapečatio istaknuvši se kao sjajan scenarist komedija s Robertom De Nirom ''Analiziraj ovo'' i ''Analiziraj ono''.

* Peta seozona Vaternih dečkiju počinje s emitiranjem u četvrtak, 3. studenog u 22.25 sati na RTL2.
 

Komentari
Mali slatki Palčići
Izrada unikatnih lutkica od stare odjeće...
 
Život piše stihove, moje
Prije 3257 dana Ako želite nešto orginalno i drugačije, zovite Roberta...
Maštovite vezice, špagice i
Prije 3261 dana Kreativka Kristina oduševit će vas svojim narukvicama ...
Budite model na Tvitomaniji
Odmor kakav zaslužujete na najvećoj regionalnij konferenciji o društvenim mrežama...
 
Fashion blogerice na modnom
Prije 3376 dana U čemu je tajna njihova uspjeha?...
My Fashion - mjesto
Prije 3496 dana Navratite po svoju dnevnu dozu modne inspiracije...
Pariz je uvijek dobra
Ta nestrpljiva strast doživjeti sve ono veličanstveno po čemu je Pariz tako...
 
Godišnji bez pola muke
Prije 3282 dana 6 savjeta za pripremu i organizaciju dugoočekivanog godišnjeg...
10 svjetskih blaga
Prije 3650 dana Mjesta kao iz bajke...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy