Vježbe snage – učinkovite i nimalo smiješne

Pola sata dnevno i ubrzo ćete biti čvrsti kao čelik


Objavljeno: 25.09.2011.

Foto: Ambro
Pogledano: 4891 puta

Upozoravamo, kada bi vas netko gledao sa strane kako izvodite vježbe koje smo za vas pripremili, zasigurno bi pomislilo – koja je svrha? – Ovo je totalno statično! Ili pak – Ovo izgleda u najmanju ruku čudno! No uvjeravamo vas da je taj netko u krivu, da je statično vježbanje teško, ali daje i više nego zadovoljavajuće rezultate, i kad jednom krenete – prestat ćete ga smatrati smiješnim.

Pokušat ćemo vam dočarati kako je moguće zavoljeti trening snage, i to onaj za koji vam je potrebna samo prostirka za vježbanje, sat ili štoperica i – VI!

Zaboravite na tenisice i obuću i odjenite nešto udobno, rasprostrite prostirku. Poseban naputak onima duge kose – priuštite svojem vratu da diše, izbjegnite ono dodatno bespotrebno znojenje te zavežite kosu u konjski rep ili slatku pundžicu i spremni ste:

1. Legnite na trbuh, dlanove postavite u razini između ramena i glave i podignite svoje tijelo na način da se oslanjate na nožne prste i dlanove. Pritom pazite da vam kukovi ostanu u razini leđa, da ne ''pobjegnu'' gore. Zadržite tu poziciju 30 sekundi.

2. Pronađite dio zida u vašem životnom prostoru i naslonite se na njega kao da sjedite na nevidljivom stolcu, pazite da su vam potkoljenica i natkoljenica pod kutom od 90 ˚ te da vam koljena ''gledaju'' u smjeru stopala, nikako ne jedno prema drugom. ''Sjedite'' tako 30 sekundi.

3. Vratite se na prostirku, legnite na bok, podignite kuk od poda, oslonite se samo na rist donje noge (ona čijoj ste strani ležali) i na podlakticu, zadržite 30 sekundi te se okrenite na drugi bok, ponovite isto.

Svaku od ovih vježbi ponovite još 2 puta, ako vam se prva serija činila prelagana tada svaku poziciju zadržite 15 sekundi dulje, isto vrijedi i za one kojima je pola minute za prvi puta bilo previše, krenite s 15sekundi, sljedeći put kada ćete ponoviti ovaj trening, moći ćete startati s pola minute.

Otprilike 30 minuta potrebno je da biste odradili ovaj set vježbi, vremenski zaista nije puno, a učinkovito je. Vaša leđa biti će otpornija za svakodnevno naporno sjedenje u uredu ili predavaonici, mišići s ruku i nogu neće ''visiti'' ili biti poput želatine na vama, a stražnjica će biti čvršća i zaobljenija.

Svima onima koji su s podsmijehom bacili oko na vašu poziciju tijekom vježbanja predložite da vam se pridruže. Uvjereni smo kako će vam na kraju priznati da ste bili u pravu. A ima li sretnije žene od one kojoj se prizna da je u pravu ☺ ??

 

Više fotki ovog autora ovdje.

Komentari
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 3177 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 3353 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 3290 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 3505 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 3831 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 3880 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy