Vratite se u život

Spasite se od utapanja, isplivajte na površinu


Objavljeno: 09.12.2011.

Foto: Nika Jurčević
Pogledano: 5750 puta

Kada vam stvari počnu izmicati kontroli, kada se već osjećate kao da i ne postojite, potonete u potpunosti i osjećate se kao štakor koji nogicama tapka u mutnoj i smrdljivoj kanalizacijskoj vodi, a emocionalna vam je stabilnost ravna nuli (ako već nije i u minusu), postoje neke male radnje koje možete primijeniti kako biste se vratili u život.

Iako vam možda može djelovati smiješno, vjerujte ove radnje mogu vam vratiti vašu volju za životom, vratiti vas u normalan, inspirirajući život u trenu i pomoći vam da se osjećate bolje u svojoj koži i ustabilite svoje emocije. 

Perite ruke i zube

Ruke vjerojatno upotrebljavate češće nego ste toga svjesni, stoga vam redovito pranje ruku može pomoći pri vraćanju osjećanja svježine te vas itekako opustiti. Ista stvar je i sa zubima, pranje zubi vratit će vam svježinu, doslovno, ali i psihički.


Obucite čiste čarape i druge cipele

Odabicite nakratko cipele koje nosite svaki dan I obucite neke druge. Cipelama u kojima provedete jedan cijeli dan potrebno je dan do dva da otpuste svu vlagu vaših stopala koju su pokupile. Druge cipele koje niste nosili neko vrijeme, zasigurno će vam olakšati korak.


Obrijte se

Brijanje je još jedno instantno rješenje. Stoga, britvicu u ruke i krenite. Ako se nakon toga još namažete nekom mirisnom kremom, nema boljeg osjećaja kada ste sami sebi seksi, zgodni i lijepi. 


Bacite oko na neko postignuće

Diploma, nagrada, certifikat, samo pogled na bilo što što ste zaslužili/osvojili svojim radom, automatski će vam podići samopouzdanje.

Prisjetite se svojih najvećih uspjeha

Bez obzira na to što smatrate uspjehom, mislite na to barem jednu cijelu minutu. Razmišljanje o uspjehu trebalo bi vas motivirati za postizanje još većih uspjeha. Ako ste nekada nešto uspjeli, možete to ponovno.


Znajte da ste voljeni

Ako ne dečko, vaši prijatelji i vaša obitelj vas vole. Voli vas i vaš pas. Budite toga svjesni. Osjećaj da ste voljeni, probudit će u vama i osjećaj zadovoljstva samim sobom.


Operite auto, izvana i iznutra

Ako mislite da vas pranje auta neće baš jako usrećiti ili vam popraviti raspoloženje, sjetite se samo kada vas je prijateljica zadnji puta vozila u svojem neurednom, prljavom, smrdljivom autu punom smeća i raznih drugih nepotrepština.


Organizirajte ormar

Neke stvari koje (još uvijek) imate u ormaru nekada će se možda vratiti u modu, možda ćete smršaviti možda ćete se udebljati, tko zna. Upravo zato, poklonite osjeću koju više ne želite ili ne možete nositi. Rješavanjem staroga, otvarate vrata za novo. Stara odjeća može vam vratiti neke možda ružne osjećaje iz prošlosti, a znate kakav je super osjećaj odijenuti neku novu haljinu.


Skuhajte nešto fino

Ne morate uvijek spremati jelo za nekoga drugoga. Spremite ga za sebe. To će zasigurno probuditi vaš uspavani duh. Te arome, mirisi, postavljanje stola, taj mali ugođaj, trud koji ste uložili. Njam njam. Naravno, ako to želite podijeliti s nekim, može biti samo plus.


Pogledajte oko sebe

Pogledajte sve stvari, vaš stan, namještaj…Prisjetite se da ste započeli od nule, i da ste sami (ili s nekim) stvorili sve to što imate. To dokazuje da ste vrijedni i truda i divljenja, jel to ne može svatko. Pa ako ste to uspjeli, onda možete svašta.

*****

Nijedna od ovih radnji niti će vam biti zamorna, niti će vam oduzeti previse vremena. U svakoj, i u onoj najgoroj situaciji morate pronaći nešto što vas veseli. A to je tek mali djelić onoga što možete učiniti.

Lako je potonuti, no mnogo je teže isplivati.

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3184 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3274 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3206 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3379 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3095 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3109 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy