Za dobar ručak ponekad nije potrebno raditi i glavno jelo i prilog, u ovom je slučaju dovoljno samo pripremiti ove super ukusne krumpire punjenje mljevenim mesom koje mu daje poseban okus i sočnost.
S obzirom na to da je jelo vrlo zasitno uz to vam nije potreban baš nikakav prilog, osim možda salate ako baš želite.
Osim toga, nakon ovakvog ručka nećete morati prati ni pribor za jelo, jer ove krumpire možete komotno jesti i rukama i to u kori.
Sastojci za 4-5 osoba:
Punjenje
50 dag miješanog mljevenog mesa
2-3 žlice ulja
1 manja glavica luka
1 režanj češnjaka
3 dag nasjeckanog svježeg
peršina
origano
1 jaje
Preljev
1,5 žlica otopljenog maslaca
1,5 žlica brašna
3,5 dl mlijeka
1 žumanjak
5-6 dag naribanog parmezana
2 žlice koncentrata rajcice
sol
papar
Ostalo
8 velikih krumpira
origano
Priprema:
Krumpire dobro operite pa stavite kuhati 15 minuta da budu na pola kuhani.
Za vrijeme dok se krumpir kuha, popržite sitno nasjeckan luk i češnjak na vrućem ulju. Dodajte mljeveno meso pa pržite dok se meso počne odvajati na sitne grudvice, dodajte peršin i maknite s vatre.
Za preljev, popržite brašno na maslacu, lagano dodajte mlijeko pa miješajte da se ne stvore grudvice. Malo prokuhajte pa maknite s vatre, dodajte žumanjak i ribani parmezan te dobro izmiješajte.
U mljeveno meso dodajte dvije žlice preljeva i dobro izmiješajte, dodajte jaje pa isto tako dobro izmiješajte.
Uključite pećnicu da se ugrije na 200 st.C.
Procijedite krumpire, prerežite svaki na pola, većom žlicom izdubite polovine i složite ih na veliku tepsiju. Polovine krumpira punite s 2-3 žlice punjenja pa svaki prelijte s 2 žlice preljeva, pospite origanom i stavite u zagrijanu pećnicu na pola sata.
I to je to!
Dobar tek :)