Zašto je super biti trudnica

Deset + jedan razloga zašto je trudnoća prednost


Objavljeno: 02.11.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 4368 puta

Iako vam u trudnoći hormoni luduju i ponekad biste možda najradije iskočili iz kože, postoje neke prednosti zbog kojih poželite biti trudni cijeli život.

1. “Neda mi se” je odjednom prihvatljiva i dobra izlika za sve

Neda mi se ići do dućana, neda mi se ići u kino, neda mi se kuhati ručak… I tako unedogled. Što god kažete, nitko vam neće uzeti za zlo. Pa neda vam se, nema veze, samo nek je vama dobro i da se ne uzrujavate. Samo vi odmorite. 

2. Mjesta za sjesti kao u priči

Bez obzira na to vozite li se javnim prijevozom, čekate red kod doktora ili se jednostavno nalazite negdje gdje je gužva, a postoje mjesta za sjesti, zasigurno ćete dobiti više ponuda od ljudi koji će vam ga htjeti ustupiti. Izvolite gospođo, dajte sjednite. Vjerovali ili ne, čak će vam i penzioneri ustupiti svoj stolac za koji su se teškom mukom izborili.

3. Svi se nude nositi vaše stvari

Koliko god stvari kupili, s koliko god se vrećica natrpali, ne morate se brinuti kako ćete sve to dopremiti do kuće. Uvijek će se naći netko tko će vam ljubazno ponuditi pomoć da vam pomogne s nošenjem stvari, barem do auta. Tako da, navalite, šoping nikada nije bio jednostavniji, da ne spominjemo da nećete čekati ni u redu na blagajni, kao ni u bilo kojem drugom redu ili gužvi.

4. Očekuje se da puno jedete

Jedi, jedi moraš jesti – to će vam govoriti baš svi, a i vi ćete sami tako misliti. Čak i kada niste gladni, uvijek će vam dobro sjesti barem jedan-dva-deset kolačića. Čak i kada nemate ništa u hladnjaku ili pri ruci (treba do hladnjaka i otići) hrana će vam uvijek biti servirana, jer tko bi odbio jednoj trudnici po nevremenu otići po čokoladicu?!

5. Dopušteno je neograničeno i bezrazložno cmizdriti

Romantični film, crtić, reklama na televiziji…Imate se pravo nekontrolirano i bez susprezanja rasplakati na svaku scenu. Više vam ne mora biti neugodno ako jedini pustite suzu na reklamu za životno osiguranje. Nema veze ako dobijete neobjašnjivi emocionalni ispad ako u pekarnici nema više lisnatog s višnjama.

6. Imate pravo biti zaboravljivi

Mnogo je studija dokazalo da su trudnice malo zaboravljive, pa iskoristite to, čak i ako zapravo niste. Nema veze. Dakle, slobodno preskočite koji rođendan, nemojte se pojaviti na dogovorenom sastanku ili na kavi s prijateljicama, zaboravite platiti račune… Tko će vam zamjeriti?

7. Agresiva je skroz opravdana

Dok su neke žene tijekom trudnoće pravi nježni cvijet, druge su oličenje agresije. Pa? Ako vam netko uzme zadnji keks s tanjura, imate mu pravo slomiti ruku, nabiti ga šakom u glavu i još štošta. Nitko vas nema pravo izazivati na takav način. Svatko tko vam se imalo zamjeri, mora biti spreman snositi fizičke posljedice.

8. Ne morate uvlačiti trbuh

Jao kako su dobre te hlače rastezljivog struka. Super je osjećaj kada se ne morate preznojiti da zakopčate hlače. Čak i kada se najedete kao svinja, nitko neće primjetiti kako vam se trbuh napuhao – logično.

9. Svi vam se smiješe

Tijekom trudnoće, svijet je zaista ljepše mjesto, gdje god krenete, svi oko vas će vam se samo razdragano smiješiti. Čak i ako primjerice stanete nekome na nogu, nitko vas neće psovkom poslati u rodno mjesto, već će se čak i oni vama možda ispričati (ma kako su samo mogli staviti nogu ispod vaše).

10.  Svi su ljubazni prema vama

Što god vi napravili, svi će prema vama biti ljubazni. Tko bi riskirao ječmenac, šaku u glavu, slomljenu ruku ili slično? Dakle, zaista vam je svašta dopušteno i sve vam se tolerira – iskoristite to tih 9 mjeseci.

+1 Seks bez granica

Pa ako ste do sada muku mučili s gutanjem raznih pilula i drugim kontracepcijskim sredstvima, sada barem više ne morate o tome misliti, ne morate se bojati da ćete ostati duplo trudni ili što već. ☺ A kažu i da su trudnice, pogotovo na početku trudnoće, ekstra napaljene.
 

Komentari
Gumena traka obložena satenom
Zašto zahvaliti ljudima koji guraju nos gdje mu nije mjesto...
 
Sumnja da mutim s
Prije 3144 dana Što učiniti kada vaša prijateljica sumnja u vaše namjere s njezinim dečkom?...
Borba s vjetrenjačama zvanim
Prije 3155 dana Brinemo li se ponekad previše što drugi misle nama?...
Komuniciraj humanitarno!
Studentska inicijativa za pomoć onima kojima je pomoć neophodna...
 
Namirnice koje štede novac
Prije 3077 dana Čišćenje kućanstva bez jakih kemikalija...
Zajedničko ljubavno gnijezdo
Prije 3119 dana Savjeti za uređenje vašeg malog raja...
Vjerovati sebi ili ...
Samo vjerovanjem u sebe postižemo zacrtane ciljeve i gradimo vlastiti život...
 
Krivo je ovo u
Prije 3056 dana Koliko smo i što zapravo spremni tolerirati...
Ostvarite svoje želje
Prije 3065 dana Otkrivanje snage u sebi za ostvarenje svake želje...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy